Jag testar en annonspool från Guava Media

Jag tänkte att jag skulle testa en grej på dig som läser den här bloggen. Jag har funderat under en tid på om det skulle gå för sig att, liksom många tidningssajter, använda annonsmaterial inuti texten. Det är ett störande element. Det är jag medveten om. Frågan är bara hur störande man upplever det. Mitt första test kommer här, med en bannerpool från Guava Media.

Det hela kräver att jag använder mig av ingresser från förstasidan som fortsätter i en utveckling av texten på detta sätt. Jag tror att ett eller ett par textstycken är vad som krävs. En bit in i texten tänkte jag sedan placera någon typ av annonsblock. Och jag tänker testa olika format och olika typer av annonser för detta ändamål.

Annons. Fortsätt läsa nedan.

 

Jag själv skulle nog tycka att blocket ovan är lite väl störande, men det här är ju ett annonsformat som många tidningar använder idag. Hela IDG-nätverket använder denna typ av annonser och många andra tidningar också. Frågan är hur irriterande det skulle kännas för dig som läsare?

Det kan jag inte veta utan att fråga. Och här på Nikke Index har jag ju faktiskt möjligheten att fråga en bra målgrupp där många lever av reklam. Så hur känns det. Är det en framkomlig väg eller är det bara skräp med grafiska annonser i text på det här sättet? Berätta gärna hur du känner i kommentarerna nedan.