Jag tyckte att #Flickjox var rätt kul

Vad kommer efter Facebook? Hur många kommuner finns på Twitter? Är Google+ ett hot mot demokratin? Bör Carl Bildt sluta twittra?

Det är exempel på de fullkomligt absurda frågor som jag hör om sociala medier här i Almedalen. Folk som borde veta bättre pratar om verktygen istället för den inställning som krävs av en kommun som ska börja kommunicera direkt med sina medborgare i sociala medier.

Samtidigt så springer vi lyckligt efter varenda ny tjänst. Vi testar, vi väger dem mot varandra och vi diskuterar ivrigt de nya tjänsterna. När vi inte omdelbart släpps in i den senaste av alla tjänster så tjatar vi på varandra om invites och den som har ett knippe inbjudningar att dela ut vinner tillfällig ryktbarhet. När Google Wave (numera nerlagd) presenterades såldes invites på eBay, när Google snålar på inbjudningarna till deras Facebook-dödare Google+ så passar genast bedragare på att locka ur förhoppningsfulla deras användaruppgifter.

Därför blev det faktum att det som till en början var internt skämtande om Flickjox växte och så smångingom fick ett eget liv extra skojigt. När folk som vi inte alls har träffat hängde på och twittrade om nya funktioner i Flickjox blev det ännu bättre. Flickjox blev svaret på alla de där fåniga frågorna och lite till.

Men mest var vi ordentligt tramsiga. Så här ungefär:

Jag har nu bloggat om upphovet till skämtet. Det fortsätter att diskuteras och har nu lett till en märklig diskussion på Twitter. Sök på flixjox så ser du.

Jag är rätt säker på att det kommer fler poster på temat.