Johan ligger etta – dags för Tina Ax

Idag på eftermiddagen gick Johan Ripås huvudsajt johanripas.se upp i toppen av sökresultatet. Efter att Alex Schulman hade tagit bort båda sina bloggposter var det bara en fråga om dagar tills det skulle hända. Jag har haft som ambition att det skulle hinna hända i innan dokumentären sänds första gången nu på torsdag, men vågade nästan inte hoppas på att vi skulle nå fram redan idag.

I sökresultatet finns ett par bloggposter som jag ignorerar efter bästa förmåga. Särskilt eftersom en av dem utnyttjar sin makt till att göra det surt för andra människor (som Unni Drougge). Imorgon tänkte jag börja fundera på hur mitt drömsökresultat ska komma att se ut, men just nu är det svårt. Det så många bra saker på väg upp i serpen. Bland mediaträffarna är Johan Ripås debattartikel en riktigt bra träff. Det som oroar mig är att någon annan artikel på Aftonbladet.se ska vara nästan lika Google-vänlig…

Johan har fått mycket hjälp från olika delar av webben idag. Det är många som har skrivit kloka bloggposter i ämnet, men mina favoriter är absolut Brits bloggpost och Pontus Löfs bloggpost på Stance. Jag är också, av olika anledningar väldigt glad att Fredrik Näs både har bloggat och  skrivit om programmet på WN. Det hänger många webbaktiva på WN som jag hoppas tar till sig av budskapet i programmet.

Många av gratulationerna som når fram via Twitter, Google Plus och andra kanaler låter som om projektet var klart nu. Det är långtifrån riktigt. Idag börjar media synas långt ner i sökresultatet och när programmet går imorgon kommer sökresultatet vara ett annat. Förhoppningsvis får Johan då behålla förstaplatsen.

Tina Ax då?

Tina Ax

Nu är det nu hög tid att vi tar en titt på de övriga medverkande i programmet. Jag skulle idag vilja slå ett slag för Tina Ax, som också kommer att få mängder av sökningar i Google imorgon. Dessa kommer framför allt hitta fram till hennes kaninkokande före detta sambo. Jag tar inte över huvud taget ställning till hur Tina Ax och hennes före detta sambo hamnade i den situation de är i, och den som vill läsa historien får den återberättad på ett bra sätt hos Tina Ax dotter.

En tråkig detalj kring Tinas problem är att sajten som har lagt beslag på hennes namn borde ha kunnat stoppas tidigare, genom en så kallad ATF (alternativt tvisteförfarande) hos .SE, men Tina fick tidigare ett rent felaktigt besked att sådana bara kunde göras gällande företag. Jag hoppas nu att hon får den hjälp hon behöver för att kräva att få ta över sajten och om hon får det kommer jag att hjälpa henne att göra någonting bra med den. Jag kommer också att försöka hjälpa henne att styra upp länkarna mellan sina sajter så att de kan hjälpa varandra på ett bättre sätt, och komplettera med ytterligare några sajter.

Men imorgon vill jag att Tinas sidor ska ha slagit hål på de tre sidorna i toppen på Tinas sökresultat. De som borde ligga i topp är:

Om någon av er skulle kunna tänka er att hjälpa Tina med en länk nu ikväll eller imorgon bitti så skulle det glädja mig mycket. För att inte tala om vad mycket det skulle betyda för Tina Ax.