Knuff släpper egen Twingly oss bloggare emellan

Johan Larsson, utvecklaren bakom Knuff.se, Bloggar.se, Nyligen.se, Bloggkartan.se, Bloggtips.se och Intressant.se har börjat öppna upp sina APIer mot bra tjänster som gör de redan fantastiska bloggportalerna ännu bättre. Igår släppte han ett RSS-flöde som visar upp de senaste blogglänkarna från andra bloggar till din blogg. En sorts Twingly light oss bloggare emellan helt enkelt, fast via Knuff.se som ju redan håller reda på

En fantastisk tjänst. Jag har lagt in koden här ute till vänster. Dessutom har jag börjat prenumerera på detta RSS-flöde i min Google Reader. På så sätt kan jag hålla koll på vilka bloggar som länkar in till min och dessutom spara resultatet.

Tidigar försök att visa sajter som länkar in till min blogg har alltid dukat under för trycket från den mängd av trackback-spam som förpestar livet för så många bloggare. Det slipper man med RSS-flödet från Knuff.se, eftersom det bara är andra bloggar som pingar nyligen.se som visas är aktuella.

Jag gillart, som Anton brukar säga.

Nu är frågan bara vad man ska hitta på mer med den. Jag har ju redan skapat min egen sida med nyligen lästa favoritblogginlägg. Den sammanställer jag via mina delade favoriter via Google reader (där jag för övrigt redan prenumererar på lite olika sökningar via Knuff.se. På så sätt kan jag hitta bloggar som nämner nyckelord som intresserar mig, t.ex. [nikke], [sökmotoroptimering] och [agent interactive]. Ett otroligt bra sätt att hitta bloggposter som skriver om mig och mina områden även om de inte länkar till någon av de sajter som jag har kontroll över. En sorts praktiskt omvärldsbevakning av den svenska bloggosfären helt enkelt. En omvärldsbevakning som alla företag borde ägna sig åt.

Se vad andra bloggare har skrivit om , , , , och .