Kolla var ni loggar in och undvik Twitter-phishing

Idag har inte mindre än två av mina Twitter-vänner skickat DM med länkar till bilder som ska föreställa mig. Så här ser de ut, och av hänsyn till personerna som skickade tar jag mig friheten att maskera bort deras namn i skärmdumparna nedan:

Följer man någon av dessa båda länkar så landar man på en sida som ser ut så här:

Titta på URLen. Det ser ut som Twitter.com men är ltwltter.com

Vi tar en closeup på URLen tror jag:

Det här är inte den korrekta URLen till Twitter.com

Du ser va? Det är ett l inlagt innan twitter.com i URLen och i:et är inte ett i utan ett l. http://ltwltter.com istället för http://twitter.com

Faktum är att den där URLen inte ens existerar på riktiga Twitter, och den som loggar in där kommer i själva verket att ge sitt Twitter-lösenord till de bedragare som sköter sajten. Jag vet inte om bedragarna även byter lösenord åt de stackars lättlurade satarna vars lösenord de har lagt beslag på, men jag misstänker att så är fallet, för jag har inte fått svar på DM från någon av de båda som har skickat URLen till mig idag.

[uppdatering] Kontona verkar inte bli kapade, men det är en stark rekommendation att ni som har blivit drabbade av den här luringen byter lösenord på Twitter så fort som möjligt, innan bedragarna gör det åt er. Har ni samma konto på andra tjänster, som t.ex. Google, så glöm för all del inte att byta även där.[/uppdatering]

Så snälla, snälla, snälla. Begå inte misstaget att logga in från sidor som ser ut som Twitter. Försäkra er om att det verkligen är Twitter innan ni gör någonting sådant. OK?