Kom ut som piratpartist du också

Nu har jag varit piratpartist sedan den 17:e april. Det känns otroligt bra att vara en del av sveriges just nu snabbast växande parti. När jag börjar skriva detta har Piratpartiet 40 530 medlemmar. Det är helt fantastiskt. Det är en historisk ökning av medlemsantalet i något politiskt parti någonsin.

Det är lätt att gå med i Piratpartiet. För lätt enligt vissa, och några skämtare har mycket riktigt ägnat sig åt att anmäla sina hundar, småsyskon och Kalle Kula som medlemmar. Men medlemslistorna granskas i efterhand och dessa skämtares fiktiva medlemmar tas bort efter hand.

I lördags morse när jag öppnade mailen hade Emma vidarebefordrat ett mail från Joakim Jardenberg, där han föreslog en sajt som visar upp några av de nyblivna medlemmarna. En utmärkt idé tyckte jag och erbjöd mig att börja bygga på sajten. Nu ligger den uppe, på Piratpartister.se, och anmälningarna till den strömmar in. Sajten hade 500 besökare bara under söndagen. Mest tack vare Twitter, Bloggy och Jockes bloggpost.

Vill du vara med? Kommentera i den här bloggposten. De uppgifter vi vill ha hittar du här. Vi har medvetet valt en väldigt manuell anmälningsmetod eftersom vi inte har tid med att städa undan Kalle Kula, hans hundar, småsyskon och  kompisar från sajten. Blir arbetsbelastningen för stor kommer vi be om hjälp.

Nu ska det bli spännande att se alla som kommer ut som piratpartister, sympatisörer, guldpirater eller som helt enkelt (som Jonas Birgersson) deklarerar att de tänker rösta på Piratpartiet i EU-valet.

Några andra som har bloggat om Piratpartister.se

Förutom att ha blivit Guldpirat så är det här mitt första egentliga bidrag som medlem i Piratpartiet. Men sajten är på intet sätt en officiell sajt. Det är viktigt att komma ihåg. Den är ett exempel på vad man kan göra som privatperson och medlem i Sveriges mest dynamiska politiska parti. Jag tror att det kommer mer sånt här inför EU-valet. Det ska bli otroligt roligt att följa.