Lägg en Pusha-knapp i sidebar på alla inlägg

Igår blev det enklare och snyggare att lägga Pusha-knappen på varje enskilt inlägg i bloggen. Pusha-gänget har nämligen uppdaterat skriptet så att sidor som inte har blivit pushade visar Pusha-symbolen istället för som tidigare texten 0 PUSHA.

Den gamla knappen kändes lite svårplanerad eftersom det är en smula svårt att känna sig skrytsam över att inte en enda människa har pushat ens inlägg. Den nya knappen däremot signalerar att ingen ännu så länge har pushat inlägget, och är mycket lättare att använda.

När sedan fler än 10 personer har pushat ett inlägg så känns det ju riktigt skönt att kunna visa upp det, som jag gör, till exempel på inlägget om hur du går förbi startspärren på en Scenic. Sånt vill man ju gärna visa upp!

Så här visar jag Pusha-knappen på varje inlägg i bloggen

Jag vill inte visa Pusha-knappen på kategorisidor, taggsidor eller bloggens startsida, men vill heller inte bygga in i själva bloggposten. Jag använder därför WordPress-pluginnet PHP Code Widget som är en vanlig textwidget men som ändå tillåter exekverbar PHP-kod. Sedan kompletterar jag bara det vanliga Pusha-scriptet med ett par rader kod för att kontrollera att det rör sig om en sida. ( if(is_single()) ).

Gör så här:

  1. Hämta PHP Code Widget.
  2. Packa upp ZIP-filen php-code-widget.2.1.zip.
  3. Tanka upp mappen php-code-widget till katalogen wp-content/plugins i din WP-installation.
  4. Aktivera pluginnet från sidan Tillägg och aktivera tillägget som nu av någon anledning har bytt namn till Executable PHP Widget.
  5. Gå till Utseende -> Widgets
  6. Lägg till widgeten PHP Code (japp, den byter namn vilket är helt idiotiskt) i lämplig sidebar.
  7. Öppna widgeten och klistra in följande lilla kodsnutt:

    <?php if(is_single()) { ?>

    <script src=”http://static.pusha.se/knapp.js” type=”text/javascript”></script>

    <?php } ?>
  8. Spara widgeten.

Nu har du en Pusha-knapp i sidebar på varje enskilt inlägg i bloggen men som ändå inte visas på sidor, förstasidan, på kategorisidor eller på taggsidor.

Blev du hjälpt av det här inlägget? I så fall får du hemskt gärna Pusha det!