Länkbyte med Erik Svensson?

Under dagarna som gått har i stort sett hela den svenska webben fått mail från en ”Erik Svensson” som försiktigt ber om att få byta länkar. Jag har fått två hittills, dels till Via.nu och dels till Lindqvist.com. Mailen är alla formulerade på samma sätt:

Hej,

jag är väldigt intresserad av att byta länkar med din sida http://www.lindqvist.com/ om det är möjligt?

(Om du inte gjort länkbyten tidigare kan jag givetvis berätta mer om vad det är och vad det har för fördelar. Hör bara av dig i så fall!).

Med vänlig hälsning,

Erik

Jag helt övertygad om att Erik Svensson är ett påhittat länkspammaralias, så jag känner ingen som helst ångest över att hänga ut hans namn. På domänen ”Erik Svensson” mailar ifrån, gamejar.org finns en helt nyuppsatt spelsajt. Sajten har dock historik och finns med i Internet Archive redan 2005. Jag är nu förstås intresserad av vilka sidor som Erik erbjuder länkar tillbaka ifrån.

Här på kontoret har nästan alla fått åtminstone ett likadant mail. En snabb fråga på Twitter gav 20 svar från folk som fått samma mail. Nu undrar jag. Har du också fått mail från Erik? Har du rentav gått vidare och påbörjat en diskussion om vilka länkar han vill byta? Då föreslår jag att du bloggar om det. Eller kommenterar här nedan. Det vore roligt att försöka kartlägga omfattningen av detta.