Mac är säkrare… ännu så länge

Läser hos IDG att amerikanska armén har börjat gå över till Mac på grund av säkerheten. Och det skrämmer mig en smula. Om just US Army har använt Windows tidigare så har de kanske varit en av de primära måltavlorna för alla de Windows-maskar och -virus som drabbat plattformen. När de nu går över till Mac så gör de hela plattformen en riktig björntjänst.

Från IDG:

Redan i dag har US Army cirka 20 000 Macar i sina nätverk, men majoriteten av arméns sammanlagt 700 000 datorer och servrar är Windowsbaserade. Nu väljer armén att satsa på Mac och OS X för att höja säkerheten.

US Army är tillsammans med bl.a. Pentagon, Boeing och Raytheon favoritmål för hackare, och även för spioneriförsök.

Kan de inte börja använda Ubuntu eller något annat obskyrt istället? Jag har inte använt något som helst antivirusprogram på någon av mina Macar sedan 1997. Sedan jag slutade använda Word och Excel har jag inte heller stött på något som helst virusaktigt. Nu börjar det kanske bli dags att tänka om…

Tillägg: Läs gärna introduktionen till datorvirus och maskar som Kristoffer tipsar om nedan om du vill veta vad det egentligen är vi skyddar oss ifrån.