MacBook Thin och iPhone?

Även om det verkar vara så att Mac OS X 10.5, d.v.s Mac OS X Leopard ser ut att vara klar så pratas det om helt andra saker inför Steve Jobs MacWorld-presentation sedare idag. Och även om Intel och Linksys har registrerat iPhone-varumärket, så är det, i det allmänna Mac-medvetandet, intimt förknippat med den sedan länge omtalade, och i vissa kretsar hett efterlängtade Apple-mobilen.

Själv hoppas jag väldigt mycket mer på en ultratunn model av Apples bärbara MacBook. En riktigt slimmad 12-tumsmodell som inte ens väger ett kilo skulle sitta som en smäck. Och om man får tro MacOSRumors.com så kan det kanske, kanske vara dags nu. Det här är produktspecifikationerna de presenterar:

Visst känns det som en önskelista över den perfekta bärbara Macen?

Vad gäller iPhone så har jag svårt att tänka mig att vi kommer att få se en Apple-märkt mobiltelefon som fungerar fullt ut på den Svenska marknaden på ett tag, även om Apple verkligen skulle presentera en iPhone imorgon. MacOSRumors.com spekulerar vilt i att den kommer att vara en 5G iPod med inbyggd telefon som karar av mobilnät (inte uttalat vilket eller vilka men knappast GSM och 3G skulle jag tro, Wi-Fi (vore toppen), Bluetooth (ja skam vore väl annat), liksom ethernet-anslutningar. Dels tänker man sig att en eventuell iPhone skulle ha Apples webbläsare Safari inbyggd i telefonen och därmed slå ut alla surfbara telefoner på marknaden. Men jag tycker att de har låtit sig dras med lite väl mycket i de spekulationerna.

Sedan borde det även vara dags för en riktigt fet stationär dator med bortåt fyra processorer eller så… Någonting som passar de riktigt tunga grafiska applikationerna och de tunga spelarna. Det behövs.