Mail från Altus: Kommentarer till medias rapportering om Altus AB

Idag har Altus gått ut med ett mail till sina kunder, och även lyckats spamma en hel del andra, som aldrig har haft något affärsmässigt förhållande till Altus. Mailet gick även ut till ett antal av Altus konkurrenter. Jag har inte mottagit det, men det har fått det vidarebefordrat från säker källa.

Detta är långt ifrån någon klassisk pudel. Snarare är det mer bränsle till brasan:

Kommentarer till medias rapportering om Altus AB

Hej,

Under den senaste månaden har artiklar i media belyst Altus AB och de arbetsmetoder vi tillämpar. Vidare har spekulationer förekommit gällande Altus ekonomi, antal anställda och framtid. Det är största betydelse för Altus att vårt förtroende mot våra kunder hålls oförändrat. Som en del i vårt arbete för att säkerställa detta förtroende, vill vi härmed framföra följande:

Altus AB´s utveckling 2005

Företaget har utvecklats i en snabb takt. Antalet anställda har från årsskiftet, då vi var 5 personer, ökat till att sysselsätta 20 fulltidsanställda.

Här måste jag bara bryta och kommentera. Dels åkte Altus själva ur Googles index, men lyckades på något sätt komma tillbaka. Vad gäller cloaking och dörrsidor kan jag bara rekommendera ett besök på en av de domäner Altus äger: www.jojjo.se. Du måste vara snabb på stoppknappen, eftersom sidan annars snabbt styr över till Altus.se. Markera sedan all text och testa sedan de olika sajterna som Altus länkar till därifrån. Testa gärna att besöka dem med FireFox utrustad med insticksprogrammet User Agent Switcher så att du kan låtsas vara Googles sökspindel GoogleBot som kommer på besök. Testa sedan samma länkar med din vanliga browser.

De kunder som fortfarande använder Altus, och som har länkfarmar byggda av Altus kan man för övrigt hitta med hjälp av följande Google-sökning:

www.google.com/search?hl=en&lr=&safe=off&q=intitle%3ASitemap+and+SEO+by+Altus.se&btnG=Search

Försök sedan gärna att hitta någon öppen länk till dessa sidor från kundernas sajter. Ofta kräver det ett omfattande detektivarbete.

Tillbaka till Altus mail:

Vårt intresse är, som de flesta företags, kommersiellt.

Det kan inte nog understrykas hur självklart det är att Altus AB eller dess medarbetare aldrig arbetar för att våra kunder ska löpa någon som helst risk att lida skada på grund av det sätt vi arbetar. Vi vill också påtala att vi har flertalet medlemskap och certifieringar bl.a. Sempo, Google Adwords Professional, mm.

Vi har också inlett en TS-revidering (tidningsstatistik) som ett led i att stärka Altus varumärke och för att alltid ge våra kunder korrekt information. Detta blir en helt extern kontroll av våra tjänster. Mer om TS kan läsas på www.ts.se

Varning för oseriösa aktörer

Precis som i de flesta branscher, så finns det i vår bransch ett antal oseriösa aktörer, vissa utger sig till och med för att själva ringa från Google, vilket naturligtvis är fel. Vi vill härmed varna för dessa. Vi nämner dem inte vid namn, men vi vill ge er rådet till att läsa igenom Googles rekommendationer gällande val av leverantör för sökrelaterade tjänster. Se http://www.google.com/webmasters/seo.html för utförlig information.

Inför 2006

Enligt de flesta analytiker blir 2006 ett år då sökordsmarknadsföring återigen slår nya rekord. Altus AB tar nu sats inför 2006. Vårt närmaste, och mest betydelsefulla uppdrag blir att säkerställa marknadens tillit till våra tjänster och upprätthålla förtroende enligt uppsatta förväntningar.

Ett led i detta är vår After Market Group, som nyligen utökats med ytterligare en anställd. After Market arbetar med rapportering och kvalitetssäkring av våra tjänster. För det fall ni saknar rapportering eller har frågor ang. er tjänst hos oss, är ni välkomna att vända er till dem på 0480-780100 eller backoffice@altus.se. För det fall ytterligare frågor finns gällande ovanstående, står Altus AB´s ledning till förfogande. Annars vill vi bara önska er en God Jul!”