Marknadsföring med små medel

Hur gör man för att marknadsföra en bok när man har väldigt liten budget men sprudlar av idéer?

Jo, man gör en liten sajt med de medel man har, och ser till att göra den tillräckligt annorlunda. Sedan ser man till att sprida länken till sin sajt och hoppas att andra ska tycka att den är tillräckligt spännande för att sprida den vidare.

Det har Miranda July gjort, för sin bok No one belongs here more than you, och hon lyckas. Hon lyckas till och med så bra att jag här tar upp hennes sajt som ett exempel på lyckad viral marknadsföring.

Miranda July har alltså byggt upp hela sajten kring bilder av handskrivna meddelanden (som inte alls är skrivna på en whiteboard utan på hennes kylskåp och när det inte funkar något vidare, på hennes gasspis), men faktiskt även sett till att knåpa in de allra viktigaste sökorden, åtminstone på förstasidan, som är den sida som kommer att få 99 % av inlänkarna till hennes sajt.

Det här lilla tricket fungerar fint för Miranda July:

<h1 id=”content>Presenting: No One Belongs Here More Than You, a new book of short stories by Miranda July — that woman who made Me and You and Everyone We Know.</h1>

Någon kommer säkert att skrika om dold text, men det är dold text som faktiskt beskriver vad sajten handlar om. Det är smart, det är snyggt, och det ger mig en och annan idé. Sånt gillar jag.