Mediaanalys hoppar av TS-revideringen

Bara ett blixtsnabbt inlägg. Såg just att Mediaanalys har valt att hoppa av TS-revideringen. De anför en hel massa anledningar till detta på sin press-sida.

Skälen som anges till avhoppet är dessa:

– TS reviderar ett flertal företag där det är utom tvivel att de använder sig av, enligt TS regler, förbjudna metoder och brister i sin uppföljning och uppgiven kundpolicy. Dessa företag har blivit godkända av TS utan anmärkning.

– TS har inte lyckats kommunicera ut vikten av att anlita ett företag som är reviderade och godkända till marknaden och marknadens vetskap om vad TS gör är alldeles för liten.

– Vidare har TS, enligt vår uppfattning, lyckats få till det omvända förhållandet. Med det menas att TS har väldigt svårt att få med andra SEO-bolag i revideringen just pga den låga trovärdigheten och att det är flertalet företags uppfattning att TS revidering ej är betydande.

Lustigt med denna svängning i frågan. I tidigare inlägg om TS har tonen varit minst sagt entusiastisk.

Nu återstår bara fyra TS-certifierade företag: Jajja Communications AB , Relevant Traffic, iProspect AB (fd Webanalys sitesfaction AB) och Notabene A/S.

Jag tycker att det börjar bli dags för ett etiskt råd kring sökmotoroptimering som inte i första hand utgår ifrån de större företagen i branschen, utan främst utgår ifrån kunderna. Idealiskt vore om FöretagarFörbundet och Småföretagarna kunde vara gemensamma huvudmän. Ännu bättre vore det om man plockade upp resterna av e-handelskammaren.

Uppdaterad 2007-03-14 kl 18.09