Metro Bostad läggs ner

DN.se skriver att Metro Bostad läggs ner i sitt nuvarande massutdelade skick. Jag väljer att se det som en seger. Jag väljer att se det som att inte bara jag och andra som har kommenterat nedan har tyckt att Metro Bostad främst var oönskad reklam, utan att även annonsörerna har insett att det inte är till deras fördel att synas i en produkt som inte går att stänga ute ur brevlådan, utan ses som en ovälkommen gäst på dörrmattan. En produkt som i väldigt stor utsträckning åkte direkt i pappersinsamlingen.

Tyvärr måste man säga, för det redaktionella innehållet i tidningen var det absolut inget fel på. Distributionsformen däremot…

Metro Bostad byter nu namn till Metro Living och kommer istället att bladas in i den vanliga Metro-tidningen. I E-världen skulle man kunna översätta förändringen med att ett företag slutar att spamma och istället börjar internannonsera i sin permission-marketing-produkt. Det måste, på det hela taget, vara en mycket bättre lösning för alla inblandade… utom möjligen för posten, vars idiotiska distributionsform av tidningen nu inte kommer att ge några fler intäkter. Jag som bor i hyresrätt och inte har några som helst planer på att köpa en bostadsrätt var så fel i målgruppen som man bara kan tänka sig. Jag blev, som man ser i min ursprungliga text till den här sidan, bara irriterad varje gång tidningen kom.

Så här såg min tidigare artikel om Metro Bostad ut:

Metro Bostad – Nej tack

2007-02-16 – Metro Bostad är ingenting annat än fysisk spam. Skräppost som dessutom inte går att stoppa med mindre än att man sätter upp ett uttryckligt förbud mot just den tidningen på sin ytterdörr.

Jag får några av dessa gratistidningar i brevlådan varje vecka, men numera väldigt lite annan reklam. Lappen där det står ”Ingen reklam tack” hjälper fint mot det mesta, men inte mot Metro Bostad och några andra gratistidningar som ändå letar sig in varje vecka.

Idag tröttnade jag och ringde upp Metro Bostad. De hade inget kundtjänstnummer, men i redaktionsrutan fanns ett nummer till deras annonsavdelning (08-562 996 80) och det ringde jag. Tjejen som svarade hade helt klart fått frågan tidigare, och förklarade att en lapp på dörren där det uttryckligen står att jag inte vill ha Metro Bostad var det enda som kunde sätta stopp för den. De köper nämligen utbärning till samtliga hushåll inom ett område av Posten, och kan inte ta bort mig enskilt från utbärningslistan.

Nähä. Men det kan de väl på posten tänkte jag då. Posten Kundtjänst (020-23 22 21) meddelade mig att det kunde de inte alls det och lämnade ungefär samma budskap. Metro Bostad hade köpt tjänsten av dem, och brevbäraren var tvungen att leverera tidningen om det inte satt en lapp på brevlådan där det uttryckligen stod ”Nej tack till Metro Bostad” eller ”Inte Metro Bostad”.

Lappen med ”Nej Tack till Metro Bostad” drar jag mig ändå för att sätta upp. Hur många sådana lappar ska jag behöva på på ytterdörren? Kommer min ytterdörr till slut se ut som mina e-postfilter, där jag har uttryckliga regler som spärrar obeställda reklamutskick?

Jag har med tiden, och en växande miljömedvetenhet, blivit alltmer avogt inställd till att få tjocka pappersbuntar inslängda på min tamburmatta. Spam i e-posten är nog så irriterande, men den är det ju bara att radera med en knapptryckning (många knapptryckningar har det blivit), men gratistidningar som Metro Bostad måste jag (för mitt samvetes skull) släpa iväg till pappersinsamlingen.

Är det månne någon mer som intresserar sig för sånt här? Jag hittar inga andra irriterad bloggare via Google. Men det kanske kan bli en ändring på den saken.

————————

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,