Name Navigation har många domäner

Jag har aldrig intresserat mig särskilt mycket för Name Navigation, men sedan de knep Nikke.se och fyllde den med dynga så hamnade de under radarn. Det retar mig något alldeles frukansvärt att Nikke.se till och med börjar synas under sökningar på Nikke på Google nämligen och det ser banne mig inte kul ut.

Inte för att det gör så förtvivlat mycket egentligen, men jag börjar ändå förstå hur domänskojare av olika slag kan få intet ont anande företag att punga ut för domäner de inte behöver med hot om att någon vill öppna porrsajter på dem.

Hur som helst så kom jag just på hur man enkelt kan plocka fram en lista över åtskilliga av de sajter som Name Navigation driver. Det är säkert bara tillfälligt, eftersom man uttnyttjar en bugg i deras system som gör att ett felmeddelande skrivs ut på sidan när Google och andra okända webbläsare besöker sajten. Strängen som skrivs ut på sidan är string(25) ”browser_version is empty!”



Det gör att man genom en enkel Google-sökning väldigt enkelt kan få fram alla Name Navigation-sajter som använder samma system, och det är en hel del det. De flesta andra verkar ju mer anpassade för det som besökarna kan tänkas vara intresserade av. Arvingarna.se innehåller t.ex. länkar kring dans, musikaffärer, instrument och ringsignaler medan Sportlov.se innehåller länkar om snowboard, vintersport, sport, sportbild, idrott och flygresor.

Det är inte alla Name Navigation-sajter som använder samma system. Söker man efter ”Länkar anpassade för dig” (inklusive citattecknen) hittar man förstås ännu fler, varav några inte har direkt med Name Navigation att göra.

Och tanken är ju inte dum. Inte dum alls. Name Navigation köper upp förfallna domäner som har gamla inlänkar och fyller dem med relevanta länkar som säkerligen alla ingår in någon form av klickprogram. Jag är den förste att hylla respektera detta kreativa utnyttjande av ledigt webbutrymme.

Men jag gillar inte kategorierna på Nikke.se. Jag gillar dem inte alls och jag har just skrivit till Göran på Name Navigation med en fråga om han skulle kunna tänka sig att överlåta domänen på mig. Hoppas på raskt svar.