När det värsta händer på Twitter

Vad är det värsta som kan hända på Twitter? Fråga de ansvariga för @BurgerKing så är jag rätt säker på att de har ett svar åt dig. Och även om lösenordet inte var Wopper123 så kan man väl gissa att det inte var så mycket svårare.

 

Tre saker är säkra. Kontot var betydligt roligare och hade mer fart när det var hackat, och Burger King har nog aldrig blivit så omtalat i sociala medier som under den dryga timme som det var hackat. Dessutom, att det tog så lång tid innan kontot låstes av Twitter kan nog ha att göra med att det är allmän ledighet i USA idag.

Min egen värsta social media horror gällandes Twitter är när jag bokade ett officiellt konto åt ett ett företag på väg hem från julfesten, och nästa dag inte kom ihåg vad jag hade satt för lösenord. Detta skedde till råga på allt innan man var tvungen att ange någon e-postadress när man tog ett Twitter-konto…

@britstakston som har bättre minne än jag påminner om ett liknande bus, men åt andra hållet då:

Stort tack till @martinloquist som tipsade.

Fem timmar senare

Fem timmar senare har kontot @burgerking väckts till liv igen, men avatar och bakgrundsbilder tagits bort. Inga nya tweets har postats och de gamla har inte tagits bort ännu. Och på Facebook-kontot är det business as usual med reklampostningar om kaffe.

Jag tycker nog inte, som Deeped, att de har något att be om ursäkt för, egentligen, men nu ser det ut som om de inte vet var de ska säga. Nyheten är ju ute. Alla känner till den, och de låtsas helt enkelt inte att det har hänt? Kommunikativa sammanbrott är så himla konstiga.

Dagen efter

Morgonen efter (som visserligen är sen natt i USA, men internet sover som bekant aldrig) har Burger King lyckats ta sig samman och posta en tweet som faktiskt syftar på händelsen igår.

 

Däremot är tystnaden fortfarande lika kompakt på Burger Kings Facebook-konto. Även den typ av frågor som vanligen brukar behandlas snabbt med ett intetsägande service-svar lämnas obesvarade.

 

Jag funderar på hur jag själv skulle ha agerat i Burger Kings ställe och tror att det är den småkaxiga tonen i tweeten som skulle vara den som jag skulle förespråka.