När Google inte har en susning

Googles rättstavningsfunktion, det att Google föreslår vanligare söktermer, när man söker med tvivelaktiga sökord. Ett kul exempel från idag, och som mycket väl kan starta en trend var en bekanting, i bergborrarbranschen som hade sökt på Borrmässa Märsta. Han skulle på en sådan och ville ha adressen. Google hittade ingenting i ämnet och svarade raskt med att föreslå den alternativa sökningen Porrmässa Märsta.

Sök efter Borrmässa Märsta

Den berättigade frågan är vilket som är mest Kinky…. Men det roligaste är faktiskt att Google, bland sina över fyra miljoner webbsidor varken hittade någon borrmässa, eller någon porrmässa i Märsta.

Fonematisk rättstavning

Jag tror att Google baserar sina förslag på en fonematisk stavningsalgoritm. Om det är så, måste den vara utvecklad av finnar.

Det enda liknande missöde jag kan få Google att göra är nämligen att föreslå porrbranschen istället för borrbranschen:

Sök efter borrbranschen

Uppdatering – 2004-09-19 Sedan Google har hittat den här sidan har resultatet blivit ännu roligare. Rättstavningsfunktionern kickar fortfarande in, men det enda resultatet som visas på bägge sidorna är rubriken på den här sidan. När Google inte har en susning.

Men jag är säker på att mina uppmärksamma och påhittiga besökare kommer att kunna hitta på flera termer. Berätta för mig! Lägg gärna till en kommentar här nedan.