Notebene.net köper SEO Logik

Detta år är verkligen fyllt av oväntade affärer i sökmotoroptimeringsbranschen. Nu har danska Notabene.net A/s, som i fjol köpte Altus, även köpt göteborgsföretaget SEO Logik AB.

Kommentarer till affären kommer:

http://www.notabene.net/composite-648.htm

Just nu är jag stum av häpnad. SEO Logik har jag haft det största förtroende för, medan Notabene.net hittills bara har kunnat mätas genom vad de har gjort genom gamla Altus, vilket inte har imponerat över hövan.

Helt klart är i alla fall att såväl Notabene.net liksom Hans Sandblom och andra ägare i SEO Logik gör en bra affär, och att båda parter bara är att gratulera.

Däremot står det klart att konkurrensen minskar inom SEO-branchen. Getupdateds köp av MIG och Mediaanalys har främst rört marknadssegmenten små och medelstora företag. Men SEO Logik har, jämte Jajja och iProspect även vänt sig mot lite större kunder.

Det är intressant att de något större SEO-företagen på detta sätt konsolideras. Det är på sät och vis en logisk följd, i takt med att större kunder, och kunder som har en starkare webbnärvaro ser till att antingen anställa SEO-kunnigt folk i organisationen, eller knyta till sig SEO-konsulter som verkar i ett större sammanhang som kan erbjuda mer heltäckande tjänster inom ramen för sitt uppdrag.

För en tid sedan frågade jag mig om Getupdateds köp av MIG och Mediaanalys påverkar bilden av Getupdated i negativ riktning. När Notabene.net köper SEO Logik så kan man inte låta bli att tänka att detta är ett sätt att skaka av sig den skugga som Altus företagshistoria har kastat över Notabene.net:s svenska verksamhet. Frågan blir snarare om den allmänt spridda positiva bilden av SEO Logik kommer att klara av att bestå med Notabene.net som ägare.