Nr 49 på Twinglys blogrank-lista

Det var med någonting som närmast liknade chock som jag igår kunde se att den här bloggen placerar sig som nummer 52 49 på Twinglys lista över Sveriges (i länkhänseende) mest populära bloggar. Det är roligt förstås, och sporrande, och efter att ha hämtat mig från den värsta chocken så är jag stolt och tacksam över att så många tycker att det är mödan värt att länka hit.

Tack ska ni ha!

Jag är också så väldigt glad över att flera av mina absoluta favoritbloggar finns med på listan. Störst grattis till Opassande som ligger på sjunde plats i listan. Emma är en av mina absoluta favoritbloggare, och hon har gjort ett så fantastiskt jobb under året. Hon skriver alltid personligt och engagerat och är bäst i Sverige på att hålla sig uppdaterad om vad som händer på andra bloggar.

Det är också mycket glädjande att se att andra bloggare som jag även känner genom andra kanaler har platsat. Grattis Kulturbloggen, DeepEdition, MinaModerataKarameller, The Real Mymlan, TKJ, Dan och alla ni andra.

Den enda rena företagsbloggen på listan är oefterlikneliga Mindpark som placerar sig på 27:e plats i listan. Det är verkligt snyggt jobbat av en företagsblogg och viasar med all önskvärd tydlighet att Mindpark är bra på det de säger sig vara bra på.

Det finns förstås flera konstigheter med Twinglys topplista. Men jag väljer att strunta i det idag. Det lackar ju mot jul!

Simon har däremot samlat ihop till 10 avslöjande tips om hur du skaffar dig så hög Twingly-blogrank som möjligt på din blogg. Tänkvärd, och en smula provocerande läsning… Känner mig bitvis nästan lite avslöjad.