Nu är det dags att fira CSS Naked Day igen!

Dustin Diaz har återigen glömt bort den bemärkelsedag han skapade för flera år sedan. Men jag fortsätter att fira CSS Naked Day och klär av bloggen sin CSS-kostym för att fira alla dessa CSS-konstnärer som med sina kunskaper gör webben så hanterlig och bitvis vacker som den är.

Hur gör du? Hänger du på? Själv har jag inte lyckats övertyga @tooobe om att hänga på, så Reco.se är lika snygg som vanligt.

Jag kommer som vanligt, att lista alla bloggar och sajeter som törs klä av sig sin CSS-kostym med en länklista från den här sidan. Förra årets lista är nu tömd.

Bloggar och sajter som deltar i CSS Naked Day 2011:

Från tidigare, likaledes nakna år…

CSS Naked Day 2010

Nu är det dags igen! 9 april innebär att det återigen är dags att fira CSS Naked Day, dagen då vi hedrar alla som jobbar med webbdesign genom att visa hur webben skulle se ut helt utan formgivning. Den officiella sajten hittar du på http://naked.dustindiaz.com/ och även om det inte ser ut som om den är uppdaterad till 2010 ännu så har jag bestämt mig för att köra även i år.

Jag har därför aktiverat  CWP-pluginnet CSS Naked Day och hoppas på att det räcker för att strippa ut all CSS-form från sajten.

Det här är femte gången vi firar CSS Naked Day och det är tredje gången jag är med. Förra årets inlägg hittar du här under och första året jag var med och klär av bloggen sin CSS-kostym.

Är du med? Lägg en kommentar så listar jag med en länk här under.

CSS Naked Day 2009

9 april 2009 är det återigen dags för CSS Naked Day, en tradition startad av Dustin Diaz för att högtidlighålla och framhäva CSS-designens betydelse för webben. Förra året klädde jag av bloggen för första gången och jag är gärna med och firar i år igen.

Är det någon mer som hänger på?

Jag tänkte göra det lätt för mig och länka till en helt tom CSS-fil på hela sajten. Själv tänker jag starta redan nu eftersom det faktiskt redan är den 9:e april här och var på jorden. Sedan håller jag ut ända till det inte längre är den 9:e april någonstans på jorden.

Enklaste sättet för dig som är intresserad av att vara med är att använda följande lilla kodsnutt:

<?php
function is_naked_day($d) {
  $start = date('U', mktime(-12, 0, 0, 04, $d, date('Y')));
  $end = date('U', mktime(36, 0, 0, 04, $d, date('Y')));
  $z = date('Z') * -1;
  $now = time() + $z;
  if ( $now >= $start && $now <= $end ) {
    return true;
  }
  return false;
}
?>

Sedan kombinerar man helt enkelt med följande lilla kodsnutt där CSS-formateringen läggs in på sajten:

<head>
...
<?php
if ( is_naked_day(9) ) {
  echo '<!-- Inga stilar under CSS Naked Day -->';
} else {
  echo '<link rel="stylesheet" type="text/css" href="styles.css" />';
}
?>
...
</head>

Det innebär visserligen att bloggen/sajten blir naken under 48 timmar, men ju mer desto festligare!

[Har rensat tidigare års listor över deltagande bloggar. Det får räcka med att man får uppmärksamhet det år man deltar.]

Om du bestämmer dig för att delta. Lägg en kommentar så länkar jag till sajten här ovan.