Nu blir det billigare att annonsera på Google

De svenska mediaförmedlarna tror att de genom en organiserad bojkott av Google AdWords ska kunna skaka fram bättre ersättningar än vad andra kunder har hos Google. Detta eftersom de svenska medieförmedlare, som köper upp annonser åt sina kunder i tidningar, teve, radio och andra medier bygger sin ersättning på att de, helt eller delvis får betalt i form av den rabatt de kan förhandla fram hos det medium i vilket de köper annonsutrymme. Google vill inte ge dem den rabatten, eller åtminstone inte tillräckligt mycket.

De två organisationerna Sveriges Annonsörer och Sveriges Mediebyråer uppmanar därför idag sina respektive medlemsföretag att från och med denna vecka, och under resten av 2006, inte annonsera med Google, och därmed inte medverka i den online-auktion som ständigt pågår på de annsoner som visas på Google och i Google AdSense-sajter.

Svenska markndaden fortfarande väldigt liten

Eftersom den svenska SEM-marknaden (SEM = Search Engine Marketing), så lär denna bojkott inte drabba Google särskilt hårt.

Däremot kan det komma att innebära att mindre aktörer tillfälligt kommer att få det lättare att ta sig in på Google AdWords, och det till lägre pris än tidigare. Så om du inte redan har ett AdWords-konto. Passa på nu när klickpriserna borde vara lägre!