Nu blir SEO Logik Guava

Imorgon blir Guava mer än en frukt i vårt medvetande. Åtminstone för oss som intresserar oss för SEO.

Idag berättar Dagens Media att SEO Logik och övriga företag inom Notabene.net-gruppen går samman under det gemensamma namnet Guava. Sammanlagt är det 15 bolag från Sverige, Norge, Danmark och Storbritannien som kommer att ingå i Guava. Enligt Dagens Media är SEO Logik det enda svenska företaget. Jag vet inte riktigt hur de har räknat, men det innebär väl att man alls inte räknar med resterna av Altus som ett fristående företag utan enbart som en del av SEO Logik.

Intressant i artikeln är att uttalandet ”SEO får nu statistik-, resultat-, och mätverktyg från dag ett. Det kan få andra företag konkurrera med”. Agent Interactive, där jag arbetar, har alla dessa inbyggda i erbjudandet. Det har Relevant Traffic också, och utses tillsammans med GetUpdated av Nils Carlsson, VD på SEO Logik, som Guavas enda framtida svenska konkurrenter.

Jag tror att han har fel. Jag tror inte på en framtid för jättarna annat än för volymaffärer där man erbjuder färdigdefinierade paket för standardsajter. Däremot tror jag inte på dessa jättar vad gäller konsultuppdrag åt stora sajter. Där behövs duktiga individer som arbetar i nätverk.

Guava.se har länge varit registrerad av SEO Logik, och jag har med spänning väntat på att någonting ska hända på sajten. Misstänker dock att de inte kommer att gå över helt och hållet från superdomänen seo.se till guava.se, utan att det snarare rör sig om en re-branding av koncernen Notabene.net denna gång.

Imorgon vet vi. SEO-logik bytt domän tidigare och lyckats bra med att behålla sina placeringar trots domänbyten. Så det har de erfarenhet av.