Nu med fullständiga RSS-flöden

I min strävan att gå från sajt till blogg så har jag nu nått den punkten då jag har börjat lämna ifrån mig fullständiga RSS-flöden. Det är nästan lite läskigt. Men samtidigt känns det rätt bra att veta att vänner, kolleger, konkurrenter och antagoniser kan sitta och läsa mina drapor via Google, i Sage, i handdatorn eller i mobiltelefonen (nya Opera Mini har en riktigt skön funktion för det faktiskt).

Säkert kommer RSS-flödena göra det lättare för olika typer av skraparsajter (scraper sites) att återpublicera mina texter för egen vinning, men det får jag väl i så fall utnyttja efter bästa förmåga genom att låta varje post innehåller lagom många tillbakariktade länkar.

Å andra sidan håller jag på med nya funktioner för att själv syndikera delar av inläggen från den här bloggen på andra sajter, och kommer inom kort själv att syndikera bloggposter från några andra sajter som jag samarbetar med.

Fast det största skälet till att jag börjar använda fullständiga RSS-flöden är att jag tycker att det är lite cool att min blogg placeras geografiskt på

Kungsholmen
via Bloggkartan.se… Något som inte fungerade alls med tidigare inställningar. (Uppdaterat en stund senare. Thohoo! Nu är jag med.)

För jag är fortfarande allt säkrare på att en blogg bör köras fullt ut och på riktigt. Det är få företagsbloggar som törs göra det. Vi gör det förstås på Carnaby-bloggen (även om uppdateringsfrekvensen lämnar en del övrigt att önska). Men hos de övriga sökmotoroptimeringsföretagen verkar man lite skrajsna för bloggtekniken.

Imorgon ska jag prata företagsbloggar med två doktorander på eftermiddagen. Det ska bli spännande, och efter det ska jag ta och skriva en liten genomgång av sökmotoroptimeringsföretagens företagsbloggar. De används på lite olika sätt nämligen, och jag är inte alldeles övertygad om att alla riktigt har begripit vad en företagsblogg kan användas till.

Kanske bör jag heller inte lära dem, utan låta dem fortsätta sova gott och drömma om att företagbloggen ska förlösa dem. Men bloggar handlar om så mycket mer än bara text. Sanna bloggare uppfattade sällan min sajt som en blogg, och ovana bloggare ser inte särskilt mycket skillnad nu när den har blivit blogg på riktigt. Ändå är skillnaden milsvid. För det som förut var envägskommunikation har nu blivit tvåvägskommunikation. Filtrerad sådan till på köpet!