Nu tar jag bort nofollow från kommentarerna

Våg efter våg av spam har vällt in över min blogg och fortsätter att välla in. I skrivande stund har den utsatts för mer än 127 635 spamkommentarer av olika slag. Men nästan allt plockas bort automatiskt av de utmärkta antispam-funktionerna hos Akismet och Spam Karma 2. Jag känner mig numera så trygg i att enbart autentiska kommentarer kommer släpps igenom att jag känner mig mogen att följa Simon Sundéns exempel och nu låter alla länkar i kommentarer på bloggen bli sådana som räknas hos Google.

WordPress märker annars per automatik alla kommentarslänkar med länkrelationen ”nofollow”, vilket gör att Google och andra sökmotorer (Yahoo, Ask och Live) inte lägger någon vikt vid dessa länkar. Det är synd tycker jag. Synd eftersom de som har bemödat sig om att skriva kommentarer borde belönas på något sätt.

Belöningen blir i detta fall att alla flitiga kommentatörer som fyller i en URL till sin sajt eller blogg när de kommenterar får en ”äkta länk” i present av min blogg.

Jag följer Simons rekommendation och använder WordPress-pluginnen NOFF (NOFollow Free), vilket fortfarande ger mig möjligheten att hålla ganska bra kontroll över länkarna från kommentarerna.

Så sätt igång och kommentera bara! Efter tre godkända kommentarer så tas nofollow-relationen bort från ditt namn.