Nytt liv för Agent Interactive

Jag glädjer mig verkligen åt beskedet att Agent Interactive och AdTrax har fått en ny ägare, och att den nya ägaren verkar ha så sunda tankar kring hur man skulle kunna bedriva affiliatemarknadsföring på ett transparent sätt.

Däremot så förvånas jag över hur Dagens Media rapporterar om köpet. Jag tror inte ens att den polisutredning som man nu för andra eller tredje gången rapporterar om existerar. Polisen vill förstås varken bekräfta eller förneka att en sådan pågår, men försiktiga sonderingar hos de inblandade slutar bara i stora frågetecken.

Jag tror att Stefan Mahlstein har fått tillgångarna i Agent Interactive till ett mycket bra pris. Det skulle förvåna mig om han har betalat mer än 500 000 för AdTrax inklusive en uppgörelse med den tredje part som hade någon sorts avtal om nyttjanderätten. Om man har för avsikt att starta ett nytt, oberoende affiliatenätverk är det ett mycket bra pris för den bakomliggande spårningstekniken.

Jag hoppas nu att man lägger en slant på att se över användargränssnittet för såväl affiliates som annonsörer och även plockar in någon som har erfarenhet av att använda systemet i teamet. Det behövs, särskilt om man vill få till ett bra oberoende och transparent system som verkligen nyttjas av bägge parter.

För övrigt har jag låtit några av mina AdTrax-program ligga och rulla under de gångna tre månaderna, och jag konstaterade igår att de faktiskt borde rendera en liten utbetalning från konkursförvaltaren snart. Nästan som en liten julklapp 🙂

Läs pressmeddelandet om Agent Interactives pånyttfödsel här