Opera Mini v3

Igår installerade jag nya Opera Mini i min mobiltelefon. Den nya versionen är sjukt snabb och betydligt bättre än såväl tidigare versioner av Opera Mini som den inbyggda webbläsaren i min P990.

Opera Mini fungerar en smula olika på olika sajter. Äldre sajter som är kodade i html 4 med tabellbaserade layouter trycks ihop så att så mycket som möjligt får plats i fönstret, medan sajter som har välkodad xhtml (som den här) visas på ett högst smakligt sätt.

Ett av de pågående projekten just nu är att skapa en mobilanpassad version av Cocktailguiden.com, och om man kunde vara säker på att alla mobila browsers fungerade lika bra som Opera Mini 3, så skulle det inte vara ett särskilt ansträngande projekt.

Installationen var otroligt smidig. Det var bara att gå in på operamini.com med mobilen och sedan tacka ja och svara OK några gånger. Sedan var den igång.

Opera Mini 3 är definitivt den just nu allra bästa webbläsaren för mobiltelefoner. Och jag har en bestämd känsla av att den, tillsammans med Googles satsningar på mobilt surfande kan leda till den mobila webbens genombrott. Och jag vill vara med.