Pinsamt Google

Ted Valentin och hans utmärkta kartsajter är inte en liten pinsamhet för Google. De måste tycka att det är jättepinsamt. Sushikartan, Hotellkartan och Cafékartan verkar fortfarande lika undanträngda ur sökresultaten som de var innan sommaren.

Jag skulle definitivt tycka att det var jättepinsamt om jag hade en sökmotor och en jämförelsesajt för sökresultat som Panic.nu, en sajt om annonser och en recensionssajt om flygplatser placerade sig på frasen sushi nära odenplan istället för den helt givna sökträffen Sushikartan.se.

Jag bjöd på champagne när Google, enligt DI, lovade återställa filtren de hade placerat på Teds kartsajter. Expressen hissade upp honom på förstasidan några minuter. Det var tydligen alldeles för tidigt. Kanske retade det Google mer än det peppade dem att göra rätt sak.

Pudeln blev en groda, för Google har under tiden försvarat sitt beslut att filtrera bort dessa användarvänliga och otroligt nyttiga sajter från sina sökresultat men några krystade formuleringar som pekade på att Ted hade för många sajter som placerade sig på samma sökfraser. (Och visst, sökte man på S:t Eriksplan så var det nästan bara Teds sajter i SERPsen.) Men filtrerade man inte lite tokigt? Flygplatser och Annonser är väl knappast bättre än sushi om det nu är sushi man söker efter?

Bing däremot, verkar ju, i just det här fallet faktiskt begripa vilken sajt som är den bästa på ämnet.

Till råga på eländet har Hitta.se tydligen plagierat Teds utmärkta guide till bra badplatser runt om i landet. Det är ju bara pinsamt. Ett samarbete hade ju varit både bättre och billigare.