Pippi Långstrump fyller 65!

Google slår på stort med en storsvensk logga idag när Pippi Långstrump fyller 65 år.

Visst känns det konstigt att det skulle vara 65 år sedan Astrid Lindgren skrev den första boken om Pippi Långstrump? Jag kan inte förstå det, men jag gick och tittade efter i bokhyllan. Det stämmer.

Loggan finns inte bara i Sverige utan även i Finland (Peppi Pitkätossu), Norge och Danmark (Pippi Langstrømpe), Tyskland (Pippi Langstrumpf), Holland (Pippi Langkous) och säkert även en lång rad ytterligare länder (dock inte UK, Frankrike och USA). Pippi är nämligen fortfarande otroligt populär över stora delar av världen.

Som vanligt har Google Sverige lyckats strula till det med sökningen när kan klickar på loggan. När alla andra länder har lyckats skriva ut namnet Pippi Långstrump (översatt till det lokala språket) har Google Sverige lyckats få till ett extra s, Pippi Långstrumps, i sökningen. Troligen tänkte de först skriva Pippi Långstrumps 65-årsdag men ångrade sig. Vad vet jag?

Uppdatering: När jag nu vid 15.30-tiden testar igen så har de uppdaterat och söker nu, fullständigt korrekt, efter Pippi Långstrump istället.