Svenskarnas Parti – partiet med alla svaren

Robin Olsén kandiderar för SvP i kommunalvalet i Mora. Om man gör det kommer media och intervjuar, och här finns en 11 minuter lång intervju som Sveriges Radio Dalarna har gjort med honom. Det gör ont att höra det. Men offra 11 minuter och lyssna. Om du sedan någon gång behöver samtala med en nazist igen, så vet du vilken typ av frågor som kan vara bra att ställa.

Hur mycket ljuger partiledarna?

Jag har tagit en djupdykning i sökförslagen kring väljarnas bild av hur de olika partiledarna förhåller sig till sanningen, och Jimmie Åkesson verkar den partiledare som har svårast att förhålla sig till sanningen. Men även bland de övriga är bilden bland väljarna (de som googlar och skapar sökförslagen genom sitt beteende) att åtminstone tre av alliansledarna då och då ljuger.

Teflon-Kent, Avpixlat och Sverigedemokraterna

Visst kan man förvånas över att Kent Ekeroth har en så stabil ställning inom Sverigedemokraterna att han inte på något sätt verkar dra på sig intern kritik, ens när hans arbetsledande mail till redaktionen på Avpixlat avslöjas. Det hade inte kunnat hända i något annat parti. Men som så många har påpekat så ofta förut: […]

Opportunism mot populismen

När DNs senaste opinionsundersökning idag visade att 10,2 % av respondenterna sade att de skulle rösta på Sverigedemokraterna om det var val idag, så väcks återigen opportunisten i mig. För jag kan inte förstå det. Visst, SD är ett missnöjesparti, och missnöjespartierna vinner mark runt om i hela Europa. Det gör även de nyfascistiska partierna […]

The Hydra Bay slår tillbaka

Den som jagar en hydra måste hinna hugga av alla huvudena innan nya växer ut. Lösningen på The Pirate Bays problem, när Rättighetsalliansen försöker hota bort den bandbredd som Piratpartiet stått till tjänst med, är att routa om striden. Nu får den föras i Norge och i Katalonien istället. Det är en riktigt smart lösning. Internet är inte en nationell företeelse, det är internationellt.

Sverigedemokraterna och ansvaret

Kan man avkräva Sverigedemokraterna något som helst ansvar? Kan man avkräva en sverigedemokratisk riksdagsman något som helt ansvar för sina val, sina handlingar och sina åsikter? Det verkar inte som det. Kent Ekeroth står aldrig någonsin för några av sina val och sitt sällskap i efterhand. Trots att han har bevisats vara en av de som ligger bakom Avpixlat vägrar han att veta av något som helst ansvar för vad som händer på sajten.

Hjälp SD med registreringen av meningsmotståndare

När Jimmie Åkesson, som sista politiker, steg upp på scenen i Almedalen var stämningen mer tryckt än jag någonsin. När talet började gick några män omkring och fotograferade sådana som buade. En av dem visade sig vara en kommunalpolitiker från Trollhättan, Thomas Karlsén, som till aftonbladet sade att han fotograferade för att lägga upp dem på nätet. Det har nu SD gjort tidigare med sina meningsmotståndare och under politikerveckan i Visby så har bland annat F! berättat hur de blev idogt fotograferade av SD-folk. Nu hjälper vi SD med åsiktsregistreringen. Om alla vi som inte håller med dem skickar vår bild till deras register över åsiktsmotståndare så kanske de förstår hur många vi är.

#Almedalen är inte riktigt slut ännu

Det är lördag i Almedalen. Förra året var det här sista dagen, och jag som då var här första gången var rätt häpen över hur tomt det var. Det var då Miljöpartiets dag, och de båda språkrören höll sitt tal redan kl 15. Sedan var det oåterkalleligt slut och ”alla” (utom Sociala Mediaakuten och Makthavare-redaktionen) åkte hem. I år finns det ett parti till som tävlar om utrymmet och veckan är förlängd till 8 dagar. Vi som förra året hette Sociala Mediaakuten heter idag God Morgon Almedalen och vi hänger kvar en dag till.

Goddag yxskaft x 18

Tobias Billström har lärt sig att upprepa samma fras varje gång han får en fråga som han inte vill kommentera. Detta för att inte bli klippt på fel sätt. Det blir dock hysteriskt roligt när man låter honom upprepa frasen 18 gånger i oklippt skick. Tobias Billström framstår nu inte bara som rasistisk och inskränkt utan dessutom som en smula dum.

Sverigedemokraternas kontaktregister publicerat

För några veckor sedan började ryktet cirkulera om att Sverigedemokraternas medlemsregister var läckt och att det skulle publiceras någonstans sista veckan innan valet. Så blev det gud ske lov inte, men i eftermiddags var det någon som inte kunde hålla sig längre och länkar till sverigedemokrater.se började cirkulera på webben.