Pressklipp

Här är hittar du pressklipp när jag medverkar i olika tidningar eller på nyhetssajter, ofta handlar det om intervjuer om Google, sökmotoroptimering och därmed besläktade ämnen.

Satsommar?

satsommar - inte satssommar

Det här är verkligen ingen satsommar! Hittills är den tvärtom en riktigt gudomlig sommar! Om nu satsommar betyder att det är en riktigt djävlig sommar. Det är ju inget riktigt ord ännu, utan mest bara namnet på ett radioprogram i P3. Men redaktionen, med Hanna Andersson och Rasmus Persson i spetsen, kämpar hårt för att […]

Om Google och filterbubblor i Companiet på Comhem-TV

Ola Eriksson, Nikke Lindqvist och Jens Hård om Google och filterbubblor i Companiet

Just nu rullar programmet Companiet på ComHem-TV, och jag medverkar tillsammans med Jens Hård och Ola Eriksson i ett avsnitt som handlar om Google och vilka resultat vi egentligen ser. Varför är det olika resultat för olika människor? Hur fungerar det? Och kan man förutsäga vilka resultat någon annan får?

Du är googlad – efterspelet har börjat

Har du kontroll över ditt nät-jag? - Dokumentär | svt.se

När den sista reprisen av Du är googlad har visats på SVT2, så finns dokumentären kvar ytterligare en tid via SVT Play. Nu gäller det att fånga upp det intresse som dokumentären har rönt, för det står helt klart att det är ett ämne som intresserar många. Du är googlad ligger fortfarande på tio-i-topp-listan över mest visade program på SVT Play.

I morgonsoffan om Google

Nikke Lindqvist - Gomorron Sverige - SVT Play

Under morgonen gjorde jag min debut i morgonsoffan, tillsammans med Linus Brohult, i ett samtal om Googles insamlande om våra användningsdata. Skräckpropagandan har varit massiv under den senaste veckan, då Google synkade sina användar- och sekretessavtal. Så här blev samtalet, som ligger på SVT Play fram till 5 mars 2013.

I InternetWorld om Google-algoritmen

nikke-lindqvist-internetworld

Bland det läskigaste som finns, är när gamla intervjuer om en gång dagsaktuella ämnen inom sökmotoroptimering lyfts upp som nyheter några månader senare. Det hände idag när InternetWorld lyfte en artikel om Googles algoritmiska förändringar och om hur sajtägare faktiskt måste förhålla sig till Googles förändringar i sitt arbete med sajten, och om hur SEO idag griper in i det praktiska arbetet med sajtens struktur idag publicerades på webben. Tack och lov gjorde Miriam Olsson en kompletterande intervju med mig som gjorde artikeln uppdaterad och betydligt mer aktuell. Nu är den riktigt läsvärd!

Flickjox i DN

sagan om flickjox av Catia Hultquist

Flickjox, interntskämtet som blev en elitismdebatt och som håller på att få en ställning som eget ord, har nu återberättats i veckans mediakrönika i Dagens Nyheter. Catia Hultquist: Sagan om Flickjox. Nagurligtvis blåste stormen upp igen. Det talades om nyhetstorka (knappast sant, om man betänker vad som just nu händer i Murdoch-imperiet) och om avsaknad av analys (vilket väl kanske snarare var missnöjdhet med perspektiv och den ananlys som faktiskt gjordes).

Svt.se – Om att påverka sökresultaten

svt-sa-lurar-man-google

I tisdags blev jag uppringd av Nanok Bie på SVT som gjorde något som jag då uppfattade som en bakgrundskoll för andra artiklar om Google. Det var det ju inte, men det blev en ganska bra artikel om att påverkas sökresultaten. Rubriken blir tokig, särskilt som jag börjar varje föredrag och varje kurs med att tala om att sökmotoroptimering inte handlar om att lura Google, men innehållet är desto bättre.

När två personer trängs i sökresultatet

i sydsvenskan

När Andreas Ekrström från Sydsvenskan ringde och ville göra en intervju om namnkrockar i Google så var jag genast på. Tyvärr tog det oss flera månader att lyckas hitta en tid som passade, men sedan blev det ett riktigt bra samtal om Johanna Sjödin och Johanna Sjödin och deras respektive behov och möjligheter att synas i Google i artikeln Kampen om att toppa Google…

Chat om Google på DN.se

Dock-dn-chat

Vissa tycker att ja tjatar om Google. I slutet av februari fick jag dessutom vara med om att chatta om Google. Live, på DN.se. Det var en av de roligaste saker jag någonsin har gjort faktiskt, otroligt stressigt men samtidigt otroligt roligt. Jag lyckades under en timmes livechat svara på nästan 60 frågor om Google och sökmotoroptimering.

Intervju om Google i DN.se

”Google vet jättemycket om oss” - DN.SE

Under februari månad var jag med i DN.se:s serie Vårt Internet. Bland annat i en intervju om vad Google har betytt för webben, en artikel som så ofta annars kom att handla om ifall Google vet för mycket om oss eller inte. Det gör de ju, men frågan är om det verkligen är kunskap som någon har någon nytta av egentligen. Det är ju den stora bilden som Google är ute efter, inte vad du gjorde förra sommaren, som det så riktigt står i en av kommentarerna.