S-Post – skräp, skräp och skräp-post

S-Post är ett underligt företag. Inte nog med att de är kända för att betala usla löner genom att utnyttja minderårig arbetskraft. De lever på att dela ut döda träd i brevlådor, oavsett om dessa har en stor tydlig lapp som förklarar att man inte önskar få in någon reklam genom dörrspringan. De är kort sagt skräpspridare av värsta sort också.

I min port har det nu i drygt en vecka legat en bastant hög med reklamblad av olika slag. Däribland ett blad där S-Post gör reklam för sig själva och försöker värva reklamutdelare genom att locka med att man kan kombinera motion med att tjäna pengar.

När högen hade legat i två dagar tog jag och tittade igenom den, och kunde konstatera att någon stackars ungdom skulle dela ut lokaltidningen ”Mitt i Kungsholmen” och värvningsbladet för S-Post till 277 hushåll som hade satt upp lappar om att de inte önskade reklam och till 172 hushåll som inte hade satt upp någon sådan lapp. De 172 hushållen skulle även få något annat reklamblad. För detta skulle utdelaren betalas 83 kronor inklusive semesterersättning.

Jag tillhör dem som har en ”Nej Tack”-skylt på dörren och som alltså ändå skulle få dyngan från S-Post. Jag har sedan en tid fört en ojämn kamp mot Metro Bostad, och tillhör dem som tycker att reklambudskap på döda träd är värre än elektronisk skräppost.

När högen hade legat i fyra dagar minskade den faktiskt med hälften. Troligen därför att utdelaren gjorde sitt jobb. Men det låg fortfarande kvar en försvarlig bunt papper i porten. En bunt som sakta blev skitigare och blötare. Igår tog jag hela högen och slängde den i pappersinsamlingen.

Nästa gång det kommer en liknande hög i porten tänker jag bära iväg den redan första dagen. Det är ju ändå i pappersinsamlingen den hamnar så småningom, och på så sätt får ju inte bara reklamutdelaren motion, utan även jag.