Så tjänar Ziinga 77 793 kr på att sälja en iPhone för 1 639 kr

Ziinga annonserar om billig iPhone 4 på Facebook Är du sugen på en iPhone 4 eller en iPad? Det är jag. Sjukt sugen faktiskt, och därför är det inte konstigt att jag blir extra uppmärksam på annonser som säljer dessa i Sverige. Som den från Ziinga, som just nu visas på Facebook. Det kan dock bli rätt dyrt att köpa en den vägen. Betydligt dyrare än de flesta inser.

Jag vill till att börja med säga att jag faktiskt inte anser att Ziinga beter sig direkt bedrägligt. De är hyfsat tydliga med hur det hela går till. Det är snarare ett otroligt smart sätt att tjäna ohyggligt stora pengar på folks hagalenskap. De som vinner auktionerna gör ofta ett riktigt bra klipp. De som förlorar auktionen har samtidigt ofta förlorat stora pengar.

När jag klickade på Ziingas Facebook-annons pågick bland annat de här auktionerna:

Åtta auktioner hos Ziinga

Så här fungerar Ziinga-auktionerna

Så här beskriver Ziinga förloppet:

Ziinga förklarar auktionerna i tre steg.

De gör det lite lätt för sig.

Ziinga fungerar så att varje auktion börjar på 0 kr. För varje bud stiger priset med 11 öre, och räkneverket tiden till auktionsslut börjar om med nedräkning på 15 sekunder till två minuter (beroende på hur länge auktionen har varit igång). Kommer ett nytt bud in innan räkneverket når noll stiger priset återigen med 11 öre och räkneverket börjar räkna ner igen. Den som har lagt det sista budet när klockan går ner till noll har vunnit auktionen.

Så mycket kostar det att buda på ZiingaDet Ziinga inte berättar fullt så tydligt är att det kostar mellan 5,19 kr och 9,22 kr att lägga ett bud. För att få det lägre budpriset krävs det att man köper 500 bud (500 * 5,19 kr =  2 595 kr) så jag antar att de flesta som testar tjänsten går in på den högsta budpriset eftersom instegspriset är så mycket lägre med bara 10 * 9,22 = 92,20 kr.

Hur mycket tjänar Ziinga?

När jag tittar på de avslutade auktionerna på Ziinga ser jag att de nyligen har sålt en iPhone 4 för 1 639, 38 kr. Ett fantastiskt bra pris för den som vann auktionen, och ett sanslöst klipp för Ziinga.

Avslutad auktion på iPhone hos ZiingaDet är svårt att med säkerhet säga hur mycket Ziinga tjänar på att sälja en iPhone för 1 639, 38 kr, men vi vet med säkerhet att det har lagts 14 903 bud på denna iPhone. Om vi räknar på det lägsta budpriset innebär det att Ziinga har dragit in 77 793 kr på auktionen, om alla buden skulle ha lagts med det högre budpriset skulle de dra in 137 405 kr, troligen ligger sanningen någonstans där emellan.

Jag kan inte låta bli att känna viss avund mot Ziinga som lyckas sälja en vara till en bråkdel av priset och ändå lyckas dra in varans pris sex gånger i en enda affär.

Det är ett sjukt smart sätt att utnyttja vårt habegär och vår spelbenägenhet. För visst vore det schysst att kamma hem den där iPhonen eller iPaden för en bråkdel av priset…

För den som har deltagit i auktion efter auktion utan att lyckas köpa något, kan jag dock tänka mig att det är mindre muntert.

Läs också: http://www.crius.dk/ziinga-og-mr123/ (på danska)
Tipstack till @kazarnowicz

 • http://mans.thejonassons.com/wordpress/ mansj

  Bra genomgång. Lite intressant är det att de säljer iPhone 4 eftersom den inte finns att köpa än. Man får anta att det är rejält med brasklappar i sammanhanget – hur vet de ens att de kommer att få tag i en när den släpps? Knappast så att Ziinga har direktrelation med Apple och kan köpa dem olåsta därifrån…

  • andreas3333

   De skriver klart och tydligt att leveransen inte sker förrän efter lanseringen. Om de köper den samma dag som de lanseras bör de ju få tag på den eftersom de troligtvis är ute i god tid före många andra.

 • nikkelindqvist

  Med de pengarna i ryggen har de nog resurser att komma över ett par iPhone 4 tror jag. Tror åtskilliga italienska återförsäljare redan tar förhandsbeställningar :-)

 • http://twitter.com/Okkido Peter Antonius

  Nu vet jag inte om Ziinga kör på exakt samma som Mr Svensson, men det ser det ut att vara. Där är det ren bedrägeri som föregår.
  Kommer de inte upp i ett pris som de själv satt är det spöken som lägger bud. Och det är inte bara vi få här i Sverige som är med och tävlar, vi tävlar med alla andra länder där de finns.

  Har du riktigt tur så kan du få hem en iPhone till ett väldigt bra pris. Men man kan vinna på Triss också…

  • andreas3333

   en vara för 7000kr behöver bara komma upp i ca 150kr för att de ska gå med vinst. Nu brukar dessa lägga sig på 3000-5000kr så de behöver inte spöka för detta.

 • http://twitter.com/nolingo Peter Höjman

  Jag kan inte se det bedrägliga i detta utan kan bara gratulera dem till en ovanligt smart och lönsam idé. /P

 • http://adland.tv/ Dabitch

  Åhå, det här var ju mycket smartare än de därna ”lägst bud vinner” sajterna som dök upp och försvann häromåret.

 • nikkelindqvist

  Nej jag skriver väl inte att det är bedrägligt? Bara en aning moraliskt tveksamt. Det ligger väldigt nära pyramidspelen i sitt upplägg.

  Men, som några redan har påpekat. Det finns fler på marknaden, som Mr Svensson och Mr 123.

 • nikkelindqvist

  Ja och ändå drabbas jag av speldjävulen och sitter här och funderar på hur man skulle kunna utnyttja deras budagenter….

  … om man går in först vid 1670 kronor och maximerar till tre bud kanske? Man tjänar visserligen inte lika mycket på köpet, men förlorar heller inte lika mycket på buden… fast då gäller det ju att auktionen når upp till den nivån förstås.

  När man läser deras användarvillkor så har de mängder med regler mot att ha flera konton och att flera personer på samma adress inte får vara medlemmar. Där någonstans finns nyckeln till hur man överlistar det här systemet.

 • Per

  Jag har inte koll på detta så avskriver alls sorts belägg, men jag har hört på lösa ryktes vägar att det är samma auktioner i alla länder de verkar i. Stämmer det? Något du vet?

 • nikkelindqvist

  Det tror jag att det är. Och det är väl inte heller så konstigt? Så skulle jag också göra om jag var Ziinga.

  • SamW

   jag gjorde ett account snabbt med en email som inte finns och ett användarnamn som inte har någon koppling till mig, klickade på ett gratis bud men betala inte det eller skrev inte i några kontouppgifter… sen stack jag och googla det och kom in hit, kommer jag få betala varje månad?

   • HirooNakamura

     knappast

 • Rav3n

  finns väl fler siter som har samma princip gällande dessa auktioner. Mr.Svensson är väl ett exempel.

 • nikkelindqvist

  Javisst, och Mr123, men nu var det den här öresauktionen som lockade min uppmärksamhet via Facebook. Känner du till ännu fler?

 • http://twitter.com/Okkido Peter Antonius

  Tror det är bortkastade pengar ändå. Priserna verkar hamna så olika varje gång. Om det är slump från användarnas sida eller om det är spökbud som trissar upp vissa vet jag inte.
  Du kan ju alltid göra ett försök för bloggpostens skull, och vinner du så är det en bonus.

  Av såna här auktioner får jag exakt samma känsla som jag får av kringåkande tivolin. Kasta basketbollar i korgen där korgen är för liten, ballonger som knappt är uppblåsta med pilar som är avtrubbade osv osv.

  • andreas3333

   vann en mobil värde 950kr, har betalat totalt 42kr för alla mina bud och mobilen. Har fortfarande 250bud kvar på kontot (krävdes 30 för att vinna mobilen) och 650kr på kontot jag kan använda för att betala för eventuella vinster (även dessa ingick i mina 42kr). Kör man rätt vinner man där utan problem.

 • http://www.snts.se/ Santos

  Helt otroligt att folk lägger sina pengar på sådana här auktioner. Fast det finns ju människor som spenderar tusentals kronor på Triss-lotter också, lika hopplöst det.

 • http://grenfeldt.com Jonas

  Har för mig att Mr Svensson åkte dit i marknadsföringsdomstolen här för ett tag sedan, minns att dessa siter förr i tiden var MKT luddiga i sina beskrivningar och förklaringar…
  Men, som sagt, bara att gratulera till en extremt lönsam affärsidé!

 • nikkelindqvist

  Tack för tipset, det måste jag kolla upp. (Styr mot JPinfonet.se)

 • http://www.internetsweden.se/ Internet Sweden

  Jag tror att ”man” bör vara mycket skeptisk till denna typ av verksamhet.
  http://www.ziinga.com/dk
  http://www.ziinga.com/pt
  http://www.ziinga.com/es
  http://www.ziinga.com/fr
  http://www.ziinga.com/uk
  http://www.ziinga.com/se

  Men det som ger mig sur smak i munnen är när jag studerar ”vinnarna” av prylar – och jag vågar påstå att det finns saker som inte stämmer där..precis som i bidme.se-fallet om det är någon som glömt..

  http://www.mynewsdesk.com/se/view/pressrelease/
  http://www.idg.se/2.1085/1.116018
  http://svt.se/2.22620/1.883473/auktionssajt_pa_
  http://sakerhet.idg.se/2.1070/1.115036
  http://www.idg.se/2.1085/1.116315
  http://wp.nu/bidme

  Vad finns det för garantier på att dels prylarna ens existerar, vinnarna inte är fiktiva och att rätt uppgifter presenteras?

  Peter

  • Karlsson_hbp@hotmail.com

   Jag har vunnit på ziinga, bara kontakta mig så kan du få information du vill ha.

 • nikkelindqvist

  Bra Peter! Ta ner oss på jorden med din sunda skepsis. Om det finns
  någon som har vunnit en iPad auktion så borde det ju gå att hitta
  dem via Facebook eller så…
  Ska vi leta?

 • http://definitionofdone.blogspot.com/ forsandree

  Jag är mest fascinerad över att det nånsin går att vinna en auktion på ziinga. Om man kollar på budhistoriken så läggs i princip ett bud per minut och budtiden förnyas varannan minut. Det är ungefär samma siffror dygnet runt (möjligen något fler vinnare kring 5-tiden på morgonen). Hur kommer det sig att någon nånsin vinner? Det borde vara i princip omöjligt.

  • andreas3333

   nejdå det är inte omöjligt, dock kan en vara ligga i flera dagar. Ska man ha de dyrare varorna kan de nog ligga i 2 veckor om jag inte tar fel.

 • Vieri_

  Tjena nikke

  Ser att du är sugen på IPAD, jag vann en precis på BUDSON.SE och är bered att sälja den till dig bara att höra av dig :) innan den hamnar på TRADERA´/Hawkmoth

  Ps

  Den har engelsk operativ system :)

  • http://deepedition.com deeped

   öh… vilket språk handlar ju om vilket system av Ios man har i… snurrig du är

 • Vieri_

  Mitt mail är vieri_@hotmail.com jag kan bevisa att jag vunnit ipaden men inte på zinga för den sidan är skum..

 • nikkelindqvist

  Tack Vieri_
  Jag står över och väntar glatt till i höst. Vill ha en med svenskt iOS, svenska bokstäver och 3G-kort.

  • http://deepedition.com deeped

   Men Nikke… :)

   • http://www.lindqvist.com/ Nikke Lindqvist

    Vafan, något skulle jag ju svara. Har faktiskt fortfarande ingen iPad :)

 • Silvervinge

  Haha! Tack för inlägget – jag såg också annons på FB och gick ditt och kollade, blev duktigt fundersam på om de VERKLIGEN menade att det fungerar så… och så googlade jag dem, hittade hit och ja, visst var det så! Ja, jag håller med, otroligt smart! Men jag skulle då inte sätta mig i den sitsen att jag betalar för nåt jag inte får till sist och det är fascinerande att ”vi” verkligen är så galna att vi faktiskt går på det!
  Än en gång, tack för tydlig och klar beskrivning av den autkionssiten!
  /V

 • Yaiza

  Ziinga har ju tydligen så kallde gratis auktioner, som enligt deras kundtjänst går att vinna, så som sagt vinna en auktion utan att betala dyra bud, meeeeeen så kom kruxet, när budet är uppe runt 60kr, jo då tickar klockan ner till 1 sekund med mig som vinnande bud och stannar där, uppdaterar jag sidan så har den börjat om igen vid 22kr :)
  Har nu kopierat sidan efter att fått samma resultat 4 gånger, mailat dom om detta o fick till svar att jag skulle byta till en speciell browser.
  well well, skeptisk o ganska irriterad så lånar jag en dator eftersom jag inte vill byta på min, försöker igen o har hänt samma sak igen 😛
  mailat igen o upplyst om detta, får se vad dom svarar, :)

  Kan juh upplysa om att ja även filmat sista gången det hände med nya browsern, så inte kul för dom om dom krånglar 😛
  fast vet inte riktigt vart ja skulle vända mig till för o klaga om dom.
  tycker det e synd att dom ska hålla på så eftersom budsidor annars funkat ganska bra för mig, har haft turen att vinna saker som jag annars inte skulle haft råd med…

  • andreas3333

   det fungerade för mig för 2 månader sen så något annat som är fel

 • Jmz150

  Tack för upplysningen. Trodde väl att det fanns en hacke men kunde inte se vilken den var. Tack!

 • Spiff_pow

  Du har missat att de kostar 500 kr, eller något sådant, per månad att ha ett konto (”medlemsavgift”) och att man bara får vinna två bud per två veckors period. Sen så har du inte kommenterat all den tid det kommer att ta om man ska ligga och buda hela tiden för att inte missa sin chans att få ett riktigt bra pris, folk kommer vara uppe halva natten för att inte missa när varan som de budat 5 gånger på slutligen ska bli såld och sen ska de förmodligen jobba nästa dag.

  Så jag håller absolut inte med om att ziinga inte beter sig ”bedrägligt”. 

  • http://www.lindqvist.com/ Nikke Lindqvist

   Jag tror faktiskt att detta är regler som har kommit till sedan jag skrev min bloggpost. Tack för uppdateringarna!

  • andreas3333

   Du kan vara medlem och betala 0kr per månad. Det är bara om du är VIP medlem du betalar månadskostnad. Så de beter sig inte bedrägligt då det står klart och tydligt allting.

   • http://www.lindqvist.com/ Nikke Lindqvist

    På någon timme har du lyckats med att svara på nästan alla frågor om Ziinga. Du vet väldigt mycket om prisnivåer och har svarat på mer än någon officiell representant från Ziinga någonsin har presterat. Dessutom från ett helt nytt Disqus-konto som aldrig har deltagit i andra diskussioner. 

    Är jag helt ute och cyklar om jag misstänker att du faktiskt har mer med företaget att göra än att du ”vann” som du skrev för ett par månader sedan? 

    • andreas3333

     Nej jag är bara 19 år och blivande arbetslös 😛
     Jag svarar på det jag har läst m.m. under tiden jag varit medlem på sidan.
     Maila mig gärna, karlsson_hbp@hotmail.com så kan jag svara snabbare =)

    • Nadja_ost

     Men hur tar man bort kontot?

     • Frida Rundqvist

      Googla på Ask-ziinga. Det står där vilken adress man ska maila för att stänga av kontot. Och att det finns en ”pengarna-tillbaka-garanti”… När jag mailade så drog dom bara ännu mer pengar direkt ifrån mitt kort utan mitt medgivande. Finns ingen kundservice verkar det som, utan bara samma standard mail i lite olika varianter som skickas ut oavsett vad man skriver. Mitt fall är tydligen enligt kundtjänsten ”deemed solved” och jag kommer inte att få några fler autosvar på mina klagomål. Har anmält till KO och tänkte gå vidare med datainspektionen. Tips är att vara noga med att kolla ditt konto om du har köpt något av dom, och att byta kortnummer. Lycka till! / Frida

     • Scaniabumbi

      Dom har dragit nästan 1000:- från mitt konto. Jag betalade en kamera jag vann på en sk gratis buds auktion. Jag har inte läst någonstans att det kostar stora pengar att vara medlem på sidan. Helt plötsligt efter att jag betalat ca 69:- för att få min kamera, så har dom dragit 600:- samt igår 302:-. Jag har polis anmält dem samt pratat med banken och spärrat mitt kort.
      Jag brukar inte gå på såna här saker men den här gången gjorde jag bort mej.
      Jag har mailat till dem åtskilliga gånger och detta senast idag.
      Jag kommer aldrig någonsin vara med på något sånt här igen. OCh jag undrar HUR mkt dom kunnat plocka från mitt konto om jag inte spärrat kortet och jag undrar hur många dom lurat och dom måste ju tjäna extrema pengar på detta….

      Lurad och besviken

     • Kurre

      Om man byter till ny personlig kod kan de ta mer pengar då också ??

     • Kurre

      Hej Frida
      Har idag spärrat mitt konto så dessa bedragare inte kan ta mer pengar från mitt konto. Hoppas alla spärrar sina konton.

     • MissMia

      Jag ringde dock till dem nyss för jag vann en auktion som jag i efterhand inte ville ha. Deras support är dock på engelska men de är duktiga och gjorde precis allt jag ville.

 • Spiff_pow

  Du har missat att de kostar 500 kr, eller något sådant, per månad att ha ett konto (”medlemsavgift”) och att man bara får vinna två bud per två veckors period. Sen så har du inte kommenterat all den tid det kommer att ta om man ska ligga och buda hela tiden för att inte missa sin chans att få ett riktigt bra pris, folk kommer vara uppe halva natten för att inte missa när varan som de budat 5 gånger på slutligen ska bli såld och sen ska de förmodligen jobba nästa dag.

  Så jag håller absolut inte med om att ziinga inte beter sig ”bedrägligt”. 

 • Jennifer Foto

  Hej nikke! Jag vann ”kr 1000” idag på ”gratis-auktioner” när jag testade mitt nya konto. Sitter nu och vet egentligen inte riktigt vad det handlar om. Ska betala 31.34 kr står det. Vet du om det är 1000 kr som kommer till mitt konto eller vad är detta? Och måste jag betala 500 kr i månadsavgift ifall jag ska ha kvar mitt konto. (Läste det precis att det var någonting om det också.) Herre jisses vad sådant är skumt och krångligt..

  • http://www.lindqvist.com/ Nikke Lindqvist

   Typiskt lurendrejeri. Du vinner någonting gratis men måste betala något och dessutom skaffa ett abonnemang med en månadskostnad. Jag skulle springa åt andra hållet om jag var du. Fort!

  • http://www.lindqvist.com/ Nikke Lindqvist

   Typiskt lurendrejeri. Du vinner någonting gratis men måste betala något och dessutom skaffa ett abonnemang med en månadskostnad. Jag skulle springa åt andra hållet om jag var du. Fort!

  • prosch
 • Praylord81

  Tack för all info. Jag var precis inne på deras sida för första gången och trodde först inte vad jag såg. Sen kom jag in på denna sida och har nu insätt att detta är inget jag vill deltaga i. Tusen tack för denna förtrytelse :)

 • Britthelen50

  Har man vunnit en aktion på Ziinga och betalat, får man inga grejer förrän man skickat ”dokument” på kopior av sitt kreditkort, båda sidorna där signaturen (underskriften) syns OCH kopia på sitt ID-kort!!!!!! Gör folk verkligen detta.. skickar på kopior.. Dom är väl ute efter att länsa ditt kreditkort! Passar man sig inte och inte säger upp medlemsskapet inom 7 dgr åker man på en medlemsavgift på 600kr/månad i minst 3 månader! Varna alla för denna sida!!!

 • 1898whisper

  Jag blev chockad när jag fick veta efter att jag betalat 94 kr (överlever) vad ziinga kräver. Jag kan inte kalla det annat än bedrägeri. Här kommer det:
  You are only a few steps away from getting your free item from Ziinga!Eftersom vi har en policy med en gåva per hushåll, måste du bekräfta din identitet genom att skicka oss följande dokument:Skannad kopia på kreditkort (fram- och baksida)Skannad kopia på giltigt ID (pass eller körkort)Skannad kopia på undertecknat kreditkortsformulär. Ladda ner och fyll i formuläret från denna länk: http://www.ziinga.com/se/pages/creditcard_form. Ladda upp alla nödvändiga dokument på http://www.ziinga.com/se/users i något av följande format: JPG, JPEG, GIF, PNG och PDF. Så fort dina dokument godkänts, skickas ditt paket till den leveransadress du uppgett inom 2 till 4 veckor.

 • Kebab

  Vet inte varför men utav någon anledning så tror jag att Ziinga-teamet har anställda med egna konton som budar taktiskt för att företaget ska få in mer pengar per vara utan att de själva förlorar några ”riktiga” pengar. Internet är inte alltid den säkraste källan vid sådana här affärer, ex. är ju pokersidan Full Tilt som anmäldes och vart tvungna att lägga ned sidan då de kom fram till att de fuskat då vissa spelare kunde se alla andras kort. Varnar även för att detta inte endast är sälja-köpa situation utan det är även ett spel(gambling), och kan på så sätt skapa spelberoende som gör att man förlorar sin verklighetssyn. Som enskild person kan man säkert göra ett kap då och då, men man förlorar absolut i längden.

 • Frida Rundqvist

  Dum som jag var betalade jag 1 kr för ett budpaket som jag ”vann” i en gratisauktion. Inte smart, jag vet! Hur som helst så har jag nu sett att Ask-zinga vid flera tillfällen dragit pengar från mitt konto efter det. Nu senast 598,99 kr. När jag googlade vad det var för företag så kom jag till en sida där det påstods vara en garanti på att man skulle få pengarna tillbaka. Detta om man sa upp sitt medlemskap och begärde dom tillbaka. Jag mailade adressen och fick till svar att eftersom jag hade utnyttjat dom 50 buden som jag vunnit i ”gratisauktionen” så hade jag utnyttjat medlemsförmåner och därför skulle dom fortsätta dra 600 kr i månaden från mitt konto i 3 månader till. Utöver det så tillkom en avgift på 302 kr för att säga upp medlemskapet, och dom uppmanade mig att fortsätta använda siten eftersom jag ändå inte skulle få pengarna tillbaka… 

  Någon som vet vad jag borde göra?

  Hur som helst så utfärdar jag en varning! Om nu nån annan skulle få för sig att vara så urbota korkad när dom har tråkigt nån kväll. Och ni som redan har gjort det – kolla era kontoutdrag!!!

  / Frida

  • HirooNakamura

    KO, Datainspektionen, Polisen.
   är ju rent bedrägeri och stöld de gör när de tar pengar fårn ditt konto utan ditt medgivande

 • Pingback: Sanningen Bakom Ziinga Auktionerna (bluff eller inte?) | Niklas Wikström

 • Bella_pigall

  Upptäckte precis att ziinga dragit 598:- och 599:- vid  2 tillfällen i Juni, jag har inte köpt något men anmälde mig till siten, ångrar detta så djupt nu och får panik när jag inser att jag inte har en aning om hur jag ska stoppa det!!! Får ju garanterat inte tillbaka pengarna men man vill ju stoppa att dom snor mer. Hur ska jag göra?????

 • Pitbull281

  zinga tog pengar från mitt konto 302 kronor, bara för att logga in på deras sida,hur får man tillbaka dem

 • Gunnar Jonasson

  Klickade på en auktion som jag”vann”, men när jag sedan såg att man skulle lämna uppgifter om sitt kontokort drog jag mej tillbaka och lämnade inga uppgifter.  Samtidigt kom ett mail på att jag var välkommen och att mitt konto var aktiverat och att jag kunde börja bjuda på deras fantastiska produkter.Är det någon som har varit med om samma sak och finns det risk för att dom kan ställa andra krav

 • gråvarg

  ”7 days Membership*:

  * Den här betalningen inkluderar ett 7-dagars gratis Platinummedlemskap.
  Efter de fria dagarna gäller den normala månadsavgiften på Kr 599,99.
  Medlemskapet är bara bindande i 3 månade ”

  Så det fantastiska erbjudandet med en ”gratis” samsung c2200 för bara 20 kr i frakt, kostar i verkligheten 1820.-

 • Ceron

  ””* Den här betalningen inkluderar ett 7-dagars gratis Platinummedlemskap. Efter de fria dagarna gäller den normala månadsavgiften på Kr 599,99. Medlemskapet är bara bindande i 3 månade
  ””
  Tack vare denna sida så läste jag ordentligt innan jag knappade in mitt visa kort.

 • Sara

  Jag fisk ett sms att jag var en vinnare av en apple produkt.
  Jag klickade på länken och kom till zinga och att min operatör hade valt mig till en vinnare.

 • Pingback: Fått SMS från Apple? | Säkerhet & Sånt

 • Pingback: Har du fått SMS-spam från Ziinga? | iPhone/iPad/iPod

 • Sara

  Hej! Dum som jag var när jag vaknade till av ett spam sms av dessa i nyvaket tillstånd och ingen som helst aning om det var på riktigt eller i dröm, så aktiverade jag koden och kom till denna sida. Jag anmälde mig inte som medlem, men vet du om jag gjorde något som gör att det kommer dras pengar från min mobil? För det första vet jag inte ens hur de lyckades hitta mitt nummer!

  • http://www.lindqvist.com/ Nikke Lindqvist

   Jag har faktiskt ingen aning Sara. Men risken är nog rätt stor att du anses ha godkänt ett eller annat avtal på vägen, om jag känner Ziinga rätt.

 • pont

  måste man betala om man bara har gjort ett medlemskap men ej gett ut några konto uppgifter?

 • samot

  Vad som inte framgår av ovanstående är att när du köper något av Ziinga så ansluts du automatiskt till ett premium abbonemang som kostar 650:-/månaden i minst 3 månader.Detta sker även om du när du genomför transaktionen avbryter den när du kommer fram till kravet att du ska skicka ditt kreditkorts cvc nummer och en fotokopia på ditt pass.Ser du ett erbjudande som är för bra för att vara sant så är det just det.Inte sant.

 • Slapp Undan

  Tackar Gud och Nikkelin för att jag hittade det här stället och blev därmed varnad om vad jag höll på att göra: skapa konto på Dynga… jag menar Ziinga. Tusen tack för din fantastisk förklaring, Nikkelin. Du får sova med gott samvete, du har förklarat hur det ligger till, och du har räddat mig från att begå en dumhet!

 • sakorasou

  Jag gjorde misstaget att gå in på deras sida för att jag vann, kommer inte ihåg vad jag vann det va så länge sen, köpte tio bud,, läste aldrig att det kostade i månaden, det står klart men ganska otydligt att man accepterar blabla bla i månaden efter ”gratistiden, och jag såg sen att dom drog 350 kr från mitt konto.
  efter ett tag av tjafsande fick jag tillbaka alla pengar som dragits, så jag listar några tips som fick mina pengar tillbaka, vet ej om det funkar och är samma sak nu eftersom det var ett tag sen det hände men iallafall

  bra att veta: ziingas kundtjänst pratar engelska om du mailar(gjorde det då vet ej om så är fallet nu..

  1.skicka ett mail till dom där du skriver ditt användarnamn, skriv också vad som har hänt, varför du vill ha tillbaka dina pengar t.ex att du inte såg, skriv också att du vill avsluta ditt konto.
  Dom kommer nu att svara på ditt mail och skriva att dom kan avsluta ditt konto men att dom inte kan ge tillbaka pengarna. Det är nu spelet börjar på riktigt.

  2.skriv tillbaka att du verkligen inte såg nånstans att det var ett löpande avtal. var ihärdig ge inte upp. och att du kräver att dom betalar tillbaks pengarna.
  dom kommer fortfarande förmodligen inte ge sig.

  3.skriv tillbaks igen och hota med advokat, kom ihåg att skriva ”vuxet” inga förolämpningar eller riktiga hot som ”jag ska döda er” det kommer inte funka, det ger bara ett oseriöst intryck, uppför dig vuxet och var saklig.
  dom kommer fortfarande inte ge sig(och har dom gjort det, grattis du har lyckats :)).

  4 skriv tillbaks igen och upprepa att du har anlitat advokat(säg inget om att han har sagt si och så, utan skriv bara att du har anlitat en) , hota med polisanmälan, och ARN, igen var saklig och behåll ditt lugn, det är nu om du har tur som dom börjar ge med sig, och det är här som fun dom förmodligen börjat tröttna, och dom kommer återbetala i de flesta fallen.

  Tjata som utav bara fan, ge inte upp vid steg 2 utan fortsätt, tillslut ger dom sig.
  men kom ihåg att du måste göra detta så fort du ser att dom dragit pengar, du kan inte kräva tillbaks pengarna om du köpt bud medvetet och sen gjort av med allt då har dom lagen på sin sida, du kan fortfarande avsluta ditt abonemang men du kan inte få tillbaks pengarna, utan så fort du ser att dom dragit pengar så maila och påbörja tjatet.

  Det var så jag fick tillbaks mina pengar, kom ihåg att det här var nått år sen så dom kan ha ändrat något så det kanske inte funkar men försök iallafall och ge inte upp, men mitt råd till alla ge fan i ziinga från början så slipper ni detta:)