Sökmotoroptimering via Blocket?

När jag nu ikväll kollade statusen på Agent Interactives positioner på olika sökfraser, och sökte på frasen affiliate-marknadsföring (där Agent Interactive för övrigt ligger etta) så kunde jag inte låta bli att förundras över den här annonsen om sökmotoroptimering:

Min första tanke var faktiskt att jag undrade om Blocket hade get sig in i SEO-branschen, och klickade nästan genast på den för att se vart jag skulle hamna. Nog gick den till Blocket alltid, och till en företagsannons där:

(Jag har redigerat bilden genom att ta bort bannern under blocket-loggan, men ingenting annat.) I AdWords-annonsen nämndes sökmotoroptimering, men på svarssidan på blocket pratar man om [sökords- och internetmarkandsföring]. Snacka om att blanda bort korten redan från början…

Annonsen saknar avsändare, företaget (Effektive Consulting) som håller kursen verkar inte ha någon webbplats och stavar sitt namn på ett mycket udda sätt. Det kan förstås vara ett norskt företag, men jag hade nog förväntat mig att ett företag som undervisar i ”sökords- och internetmarknadsföring” skulle gå att hitta på webben. Det lyckas jag inte med, oavsett om jag söker efter [effektive consulting] eller [effective consulting]. Och plats, Djurgården förresten. Djurgården är väldigt stort!

Ändå blev jag plötsligt väldigt sugen på att gå dit. Någon som har lust att hänga på och få en gratis middag?