SEO-skolan

Vill du lära dig sökmotoroptimering? Då har du kommit rätt. I SEO-skolan hittar du grundläggande likaväl som avancerad kunskap som hjälper dig med din SEO.

Ibland är man bara helt slut

Idag har jag pratat sökmotoroptimering hela dagen. Lämnar walkover med den här presentationen från kvällens WP Kafé. Wp kafe-sokmotoroptimering-nyborjare from Nikke Lindqvist Lite fusk, men så får det bli.

Sju texter som påverkar din sidas Google-trafik

bart-simpson-text

Idag har jag hållit SEO-skola för en nyanställd webbredaktör. Det är alltid lika roligt att förklara vilka enorma chanser de som skriver texterna på en sajt faktiskt har, att påverka hur sajtens sidor syns i sökresultaten. Det viktigaste är förstås att sökfrasen som du vill att sidan ska synas med, faktiskt står på sidan, men du kan också, genom att känna ditt CMS, påverka hur väl sidan kommer att synas, genom att använda texten på rätt sätt.

Bildsöket är underskattat!

#blogg100-5-bildsök

Googles bildsök utvecklas ständigt, och det blir allt vanligare att man söker med Googles bildsök snarare än med det vanliga webbsöket. Det gäller ju särskilt när man letar inredningsprodukter, men jag tycker att det skulle vara rätt naturligt att även söka efter fotografer på det sättet. En sökning på fotografens namn borde ju ge en hyfsad bild av hur produktionen ser ut. På begäran kommer här en bloggpost om de vanligaste åtgärderna för att förbättra synligheten för sina bilder.

Skriva för Google

title-text

Kan man skriva för Google? Hur ska jag skriva om jag vill att en sida ska placera sig högt i Google? Hur skriver man SEO-anpassad text? Det är några av de vanligaste frågorna jag får angående sökmotoroptimering, och det är faktiskt både en av de enklaste och en av de svåraste att svara på.

Description-texten – en säljande ingång till din sajt

Description-texten är ett attribut till meta-taggen i sidans html-kod. Även om sökmotorerna behandlar detta html-element en smula olika så är det väl värt att lägga lite extra kraft på att se till att varje enskild sida på din sajt har en fungerande description-text. Det är visserligen inte alls säkert att just den textsnutt du författar kommer att visas, särskilt inte på Google, men det vore väl synd att missa ett bra tillfälle att kortfattat och säljande beskriva innehållet på sidan?

Du hittar mig på LinkedIn

Jocke Jardenberg och jag i LinkedIn-resultatet.

Googles sitelinks (webbplatslänkar på ren svenska) spelar ofta spratt med oss som sajtägare, och kan ibland vara en källa till förundran, även för den som söker. Idag upptäckte jag att min egen LinkedIn-profil var framhävd som en webbplatslänk när man söker efter LinkedIn. Jocke Jardenbergs profil har funnits där några veckor, men min har helt nyligen tagit plats i sökresultatet. Här försöker jag reda ut hur det kan komma sig att både Jocke och jag visas på dessa framhävda platser.

Bajs i sökresultaten

bajs

I somras var jag med och starta en kampanj för att placera bilder på bajs i sökresultaten när man sökte efter Utøya-mördaren som kom att kallas ABB i efterkommande kommentarer. Idag ser det dock annorlunda ut. Men kan vi kanske göra tvärtom nu?

4 veckor SEO-kurs på Medieinstitutet

medieinstitutet

I måndags påbörjade jag och Per Pettersson, efter några veckors förberedelser ett fyra veckor långt undervisningsprojekt på Medieinstitutet. Under fyra veckor undervisar vi 31 blivande onlinemarknadsförare i sökmotoroptimering. Det är fantastiskt roligt att göra och ger mig i varje stund ny energi att fundera på min egen och andras bild av sökmotoroptimering.

Googla på Barnhusgatan 3

uppdragsmedia har flyttat till Barnhusgatan 3

Jag har just checkat in hos Uppdragsmedia på Barnhusgatan 3 och fått mig ett glas med någonting i. Jag är här för att googla en smula, eller åtminstone prata Google på ett underhållande och intresseväckande sätt. Det är första gången jag är mingelunderhållning faktiskt…

Grundkurs i sökmotoroptimering

grundkurs-sokmotoroptimering

Är du intresserad av sökmotoroptimering? Verkar det svårt och tekniskt och någonting som du borde ta tag i men inte förstår var du ska börja? Då ska du ta chansen att gå på en workshop där jag reder ut begreppen. Tisdag den 26 oktober håller jag Grundkurs i sökmotoroptimering i Disruptive Medias regi.