Sökmotorresultat kan låta vänta på sig

Idag har jag försökt hitta reaktioner på Annonsörföreningens och Sveriges Mediabyråers bojkott mot Google AdWords. Det är förvånadsvärt tyst faktiskt. Urban Lindstedt har skrivit om bojkotten och några reklamrelaterade medier. Men i stort sett är det tyst. Kanske inte så konstigt med tanke på att varken den gruppen av annonsörer som kan tänkas delta i bojkotten, eller själva mediaförmedlarna är särskilt ivriga på att själva publicera sina tankar och göranden.

Men sökningen på [annnonsera på google] gav ändå ett roligt resultat, och det en riktigt sur och Google-fientlig artikel från lite dryg år sedan från nätupplagen av Ny Teknik:

LITA INTE PÅ GOOGLE – Ny Teknik

LITA INTE PÅ GOOGLE. Försök inte hitta Ny Teknik i sökmotorn Google. … Lita alltså inte på att Google hittar de bästa träffarna på nätet, …

www.nyteknik.se/art/31907

Det är hur kul som helst att just en artikel om att Ny Teknik inte går att hitta på Google ligger med bland de tio främsta sökresultaten på en såpass attraktiv sökterm tycker jag.

Och det visar att man aldrig någonsin kan vara 100 % säker när man förutsäger sökresultat.

Samtidigt säger det en del om hur svårt det kan vara att få in färska resultat i Google-resultaten idag, och att det kan löna sig att planera för framtiden, inte bara för dagen eller veckan.