Spamfest igen och Akismet-strul

Om någon har lämnat en kommentar i bloggen som inte visas så ber jag om ursäkt. Lämna den gärna igen. Den har troligen tagits bort tillsammans med de tusentals andra kommentarer som jag har raderat nu på morgonen.

Mitt i övrigt utmärkta webbhotell, Datakultur, har i ett fullt legitimt säkerhetsnit stängt av utgående kommunikation mellan min server och Akismet.com. Det är otroligt tråkigt, besvärligt och tidsödande. Jag har ägnat halva morgonen åt att försiktigt radera 2355 spamkommentarer och har 2588 kvar att ta bort. För att inte tala om hur onödigt det är, när det ju finns en så utmärkt plugin som Akismet som borde ta reda på dem.

Nu är det ju knappast av ondska som Datakultur har stängt av utgående http-kommunikation med Akismet, men jag hoppas att någon snart finns på plats för att öppna http-anrop mot Akismet.com, WordPress.com och Google.com. För så här kan jag sannerligen inte ha det.

Det är nämligen inte alls så att jag har fått ovanligt mycket spam de senaste dagarna. Det här är en hyfsat normal nivå när det gäller min blogg, och något jag helt enkelt har lärt mig att leva med. Åtminstone så länge Akismet finns på plats för att rensa bort skräpet.