Spammad av PAR

2003-05-08 – Det är alltid lika kul när e-postregistren gör reklam för sig och lyckas göra detta till icke-existerande adresser. Idag var det PAR (som brukade heta Postens Adressregister) som skickade ut reklam för sig och använde en adress som jag aldrig har haft i lindqvist.com-domänen.

Att det är kontraproduktivt att göra sådana utskick säger sig självt. Att det leder till negativ publicitet kanske de har räknat med, och att de sedan har fräckheten att säga att jag själv ska spärra denna icke-existerande adress i deras eget register väcker bara assosiationer till andra spammare. Löjeväckande är vad det är.

Rent generellt måste jag också säga att jag alltid föraktar folk som skriver andra person singular med versal. Om Du vill att Din… Se bara själva. Jag har ändrat i adressen som användes och i inlogginigslänken. Annars är spam-mailet publicerat i sin ursprungliga form.

Förfrågan om PARAD-uppdatering

From: ”PAR Adressregistret AB”

Date: tor maj 8, 2003 08:20:21 Europe/Stockholm

To: [en adress som inte finns] @lindqvist.com

Subject: Förfrågan om PARAD-uppdatering

Hej,

det här är en förfrågan om uppdatering av data i PARAD, företagsdatabasen med beslutsfattare i svenskt näringsliv. Här Du kan göra Dig tillgänglig för de företag som vill hålla Dig uppdaterad i Din roll som viktig beslutsfattare i det svenska näringslivet.

* Parad ägs och driftas av PAR Adressregistret AB orgnr 556112-5625, tfn 08-775 36 00.

* Ändamålet med Parad är att sammanföra de parter som har bästa förutsättningarna för en god affär.

* Allt deltagande är kostnadsfritt.

Genom att klicka på länken kommer Du till den webbaserade uppdateringssidan där Du också kan välja form för hur Du vill bli kontaktad.

http://elenkat.par.se/esurvey/show_survey.do?start=&id=39dd124&login=P3lzS

* Det tar mindre än en minut.

PAR AB är det marknadsledande företaget som har betjänat den svenska marknaden med företags- och adressinformation sedan 1956. Vi arbetar med att utveckla moderna sätt att arrangera möten i företags- och beslutsfattares affärsprocess. Till detta krävs en aktuell databas, därför ber vi Dig om Din hjälp.

* Att vara med i databasen är självfallet kostnadsfritt. Har Du frågor eller synpunkter, tveka inte att höra av Dig via telefon eller e-post.

* PAR arbetar målmedvetet med att gå över från pappersenkäter till elektronisk uppdatering, för att minska pappersanvändande och fysisk distribution, för att minimera miljöbelastningen.

Med vänlig hälsning och tack på förhand för Din hjälp.

Mats Lundström

mats.lundstrom@par.se eller 08-775 36 94

http://www.par.se

http://www.bizbook.se

Vill du inte ha flera utskick via e-post, kan du spärra din adress här:

http://www.e-nix.nu/