Stoppord i AdWords

Jag har suttit och skrivit AdWords-annonser halva kvällen och stött på några smått idiotiska stoppord, dvs ord som man inte får använda i annonser på Google.

Jag kan förstå att sambo triggar ett och annat filter, men den svenska betydelsen har för länge sedan lämnat den lilla svarta och det skrev jag i min undantagsansökan också. (Olles resa är för övrigt en hemsk saga med dagens mått mätt.) Men dra förståd jag till en början inte alls.

En Google-sökning på dra gav några ledtrådar. DRA är förstås en bolagssymbol för ett företag som kan ha stoppat användningen av ordet, det är också en amerikansk myndighet, och ett CMS-system. Men dessutom är det förkortningen för Developmental Reading Assessment, som är en läsinlärningsmetod.

Vem som helst av dessa organisationer kan ha stoppat inte bara budgivningen på ordet som sådant, utan även användningen av ordet i annonser.

Jag börjar nu misstänka att det kan vara dags att byta språk i mitt AdWords-konto… för jag tror knappast att någon av ovanstående organisationer kan ha spärrat användningen av ordet på den svenska marknaden.

Åtminstone hoppas jag att så inte är fallet.