Street promo

Jag håller på med en sajt om Street Promotion, och kan inte låta bli att reflektera över kopplingarna mellan dessa former av marknadsföring, och webbmarknadsföring. Guerrilla marketing-kampanjer har vi på webben också. Affiliate-marknadsföring med banners skulle kunna ses som en webbens motsvarighet till gatuaffishering, där vi har marknadsföring i forum har de street teams som delar ut flygblad eller varuprover, där vi har textlänkar har de namedroppers…

Nä, jag håller med. Liknelsen håller inte riktigt, men jag gillar tankarna bakom den typ av marknadsföring som Street Promotion sysslar med. Att möta konsumenten ute i vardagen. Men det är prickskytte. En effektivare marknadsföring till en avgränsad målgrupp som man når när och där som den är som mest benägen att reagera. Det är korta ledtider och ofta, men inte alltid, med en smula lägre marknadsföringsbudgetar.

www.streetpromotion.se är väldigt mycket under uppbyggnad. Jag bygger den i WordPress, och anpassar ett tema efter WordPress default-tema medan jag håller på. Både med tanke på sökbarhet och kommunikation mot kunderna.

Deras showcase bygger jag som bloggposter, med kommentarsfunktioner och allt. Kundernas namn, liksom de olika marknadsföringsmetoderna blir katetorinamn. Presentationen av de olika tjänsterna är också uppbyggda som blogginlägg, och kommer att få länkar i form av småbilder in till exempel på jobb inom de olika områdena.

Förutsatt att Street Promotion fortsätter att lägga in bilder på jobb de har gjort även efter att sajten är klar, tror jag att bloggformatet kan bli riktigt, riktigt bra för deras sajt. Ofta är dessa väldigt bra, som t.ex. bilden på stickerskampanjen åt Gröna Lund, och bilden på Glocalnets Prata lägre-kampanj på en av SFs biljettautomater. Här finns massor med fantasi, och jag kan till och med tänka mig att vissa av dessa bloggposter kan bli flitigt länkade från olika Web 2.0-tjänster i framtiden.

Street Promotion är för övrigt vana vid att skapa rubriker. Midsommarkampanjen åt Gröna Lund (av åkestam.holst) blev mycket uppmärksammad i media, och Garbergs banderoll som Street Promotion hängde upp åt Glocalnet på Slussen, vann till och med ett guldägg i klassen Alternativa media 1996.

Se även: Guerrilla marketing, guerilla marketing och alternativ media.