Surftown uppgraderar MySQL

Surftown håller under helgen på med en större uppgradering av MySQL på flera av sina servrar. Det verkar dra ut på tiden. Och det märks på väldigt många sajter. Själv har jag åtminstone 10 sajter som ligger hos Surftown och nu är släckta i olika utsträckning.

Värst är det för bloggar, som är helt beroende av MySQL för att visa rätt information. Semi-statiska sidor som t.ex. Bolåneguiden klarar sig rätt bra, medan Cathrine Shücks nya sajt, som bygger på WordPress ser ut som väldigt många andra bloggar just nu.

Det är straffet för att snåla med hostingen. Jag borde för länge sedan gjort slag i saken och hyrt mig en egen server. Nikkes Index ligger hos Datakultur tack och lov, liksom de flesta av de sajter som jag sköter som har en direkt affärskritisk relation med sin webbplats.

De större sajterna jag sköter ligger på egna servrar hos t.ex. O & K Webbhotell, men för många små sajter så räcker Surftown oftast till, och en hostingkostnad på bara 12 kronor i månaden kan vara ett nog så viktigt argument för att skaffa den typen av billig hosting innan man vet om sajten kommer att lyfta. Fast många bäckar små… drar rätt snabbt ihop till en dedikerad webbserver, och den här långa uppgraderingstiden kan mycket väl vara det bärande argumentet för att äntligen göra en ordentlig konsolidering av mina egna och kanske även mina kunders sajter.

Hoppas nu bara att de inte ska hålla på hela helgen, utan kan börja lyfta in delar av de gamla databaserna allt eftersom.

Uppdatering: Det tog Surftown lite drygt 24 timmar att uppgradera MySQL. Tråkigt för sajterna som låg nere under tiden, men skönt för sajterna som ska leva kvar inom Surftowns miljö.

Andra som skriver om: , ,