Systembolaget.se brakar under trycket

Imorgon är det nyårsafton. Årets största fest och trycket på Systembolaget är stort. Inte bara i butikerna, utan även på webben, vilket under dagen har lett till att sajten gått ner under belastningen.

Den stora frågan, den som fick åtminstone mig att leta mig till systembolaget.se är inte vilket vin som passar till hummer eller vilket franskt slottsvin jag kan tänkas vilja dricka till oxfilén. Nej det är frågan om hur systembolaget har öppet på nyårsafton. Jag tror att det är frågan 99 % av de som besöker systembolaget.se vill ha svar på idag. Tack och lov för Twitter säger jag.

Systembolaget har öppet som vanlig lördag på nyårsafton!

(Tack Henrik S!)

Fredag 31 december (Nyårsafton)

Ordinarie lördagsöppet, dock minst till 14.00

Nåväl. Det här förstår inte kommunikatörerna på Systembolaget. Så de löste situationen, inte genom att kommunicera det som 99 % av besökarna vill ha reda på, utan genom att stänga av funktionalitet på sajten.

Det gör att vi fortfarande måste klicka en gång extra från förstasidan för att hitta öppettiderna och sedan måste göra en sökning för att försäkra oss om att öppettiderna verkligen gäller på nyårsafton även för vårt systembolag. Hade det inte varit enklare att svara på denna den allra vanligaste frågan idag redan från förstasidan istället?