TPB är tillbaka i Google

Det är skönt att se att att The Pirate Bay är tillbaka i Google efter gårdagens debacle då förstasidan var manuellt bortplockad med hänvisning till den amerikanska DMCA-lagen som enbart är tillämplig på amerikanska sajter. Förstasidan på The Pirate Bay innehåller ingenting som bryter mot DMCA. Och folk reagerade starkt.

Den spännande historien av vad som hände igår går att följa på en mängd andra bloggar och även i tidningarna. Själv har jag mest följt den från sargen den här gången av någon sorts oro att till slut sitta här med dubbla foliehattar, invävd i ett alltför hårdspunnet nät av konspirationsteorier.

Läs om gårdagens händelser hos Simon och Marcin (som också skrev hos Cybernormer), i C-net och på på MetaFilter.

Jag hoppas verkligen att det stämmer att det var ett misstag från en Google-anställd som ställde till med hela eländet, och är glad att de har ändrat sig. För som Simon skriver. Värre PR-förlust skulle Google nog inte kunna lida än att städa bort TPB från sitt index…

Samtidigt. Igår när jag kollade innehöll Googles index 2090 torrents på TPB-servrarna. Under natten sjönk antalet till under 1900 och just nu ser jag 2080. Det är väldigt få med tanke på hur många torrents som finns hos The Pirate Bay. Den siffran kan vara värd att hålla reda på. Det gör man genom att söka efter filetype:torrent site:thepiratebay.org.