Tre når inte Google

Sitter på vårt nya kontor på Hantverkargatan 20 och tokmyser. Det är bara jag här än så länge, men jag är för förkyld för att befinna mig i närheten av övriga på kontoret, och är därför satt i karantän. Tyvärr har vi inte fått hit något Wifi-nät ännu, så jag arbetar över Tres mobila bredband, som i vanliga fall är något som jag är toknöjd med. Bara inte just idag. Det visar sig nämligen att Tre ha tappat kontakten med Google. Och inte bara Google.se då, utan alla Google-tjänster, vilket innebär att jag inte når min e-post, inte kan klaga över det på Jaiku, inte kan hålla koll på mina Adwords-annonser, inte kan bitcha över det via Google Talk…

Att inte komma åt Google är otroligt begränsande. Det första jag gjorde var förstås att kolla om det bara var jag som var drabbad via http://downforeveryoneorjustme.com och så var det ju. Fick det just bekräftat av Tres kundtjänst.

Nu har det löst sig tack och lov. Hurra! Google finns. Jag tror på Google, och jag är återigen toknöjd med det mobila bredband som Tre erbjuder. Dessutom fick jag lära mig en nyttig läxa om hur känsligt mitt Google-beroende är.