Tror Caribbean Selection att jag är dum i huvudet?

Åhå! Ett mail från Caribbean Selection i min företagsmail för Carnaby. Vad vill de? Är Caribbean Selection en potentiell kund? Vill Caribbean Selection kontakta mig i egenskap av konsult? Vill de ta del av mina kunskaper inom webbmarknadsföring?

Nä. Caribbean Selection vill att jag ska boka en 7-nätterskryssning i Medelhavet nästa sommar, och om jag slår till snabbt så bjuppar de på fyra flaskor  vin (en flaska vitt vin, en flaska rosé och två flaskor rött vin) och dessutom hela sju flaskor mineralvatten som de påstår har ett värde av 700 kronor. Det enda det signalerar till mig är att en vistelse på något av de kryssningsfartyg som Carribean Selection säljer biljetter till kommer att gå loss på så mycket mer pengar än jag har lust att lägga ut, och istället för att bli skinnad i baren kommer jag, om jag nu av någon anledning skulle vilja köpa biljetter sitta och supa ner mig i hytten, hur långt nu fyra flaskor vin räcker i det hänseendet…

Spam från Caribbean Selection

Att Cariibbean Selection skickar till min jobbadress är ingen slump. Det gör de för att de därmed kan kringgå den helt uddlösa svenska spam-lagstiftningen, men deras erbjudande är sannerligen inte riktat till mig som yrkesman, utan är enbart ett privat erbjudande. Adresserna har de antingen själva skrapat ihop från webben eller köpt av någon som har gjort det. Det här är troligen lagligt, men likväl dumt, och kombinerat med helt kass kommunikation blir det bara totalt bortkastade pengar.

Jag har sedan en vecka tillbaka börjat tillämpa 0inbox-policy, och det är förstås därför jag återigen över huvud taget ser sådan här idioti i min inbox. Men det är också därför jag återigen irriterar mig på den här typen av förtäckt B2B-marknadsföring. Och när det är så dåligt som det här erbjudandet från Caribbean Selection så förtjänar sådana här mail gott och väl en uthängning.