USB-tvål

Detta är en USB-tvål!

Egentligen är det förstås ett USB-moden för mobilt bredband, som gör att du kan surfa i hastigheter på upp till 7,2 MBit/sekund. Oftast går det långsammare, särskilt om du sitter längst inne i en huskropp med väldigt tjocka väggar omkring dig. Men vid de tillfällena har man oftast tillgång till andra, snabbare typer av bredbandsuppkopplingar.

Ordet USB-tvål har uppkommit på grund av formen, och för att det är så omständligt att säga USB-modem för mobilt bredband.

USB-tvålen ska du använda i parken, på bussen, på tåget när SJ:s nätverk ligger nere eller på kundmöten där du inte automatiskt släpps in i det trådlösa nätverket. Bilresor är också ett utmärkt användningsområde. Håll ungarna lugna i baksätet genom att se till att packa med dig en bärbar dator med fulladdat batteri och en USB-tvål.

USB-tvålen fungerar på PC och Mac. Skaffa dig ett mobilt bredbandsabonnemang från Tre och USB-tvålen förljer med på köpet.

Andra kreativa benämningar än USB-tvål är USB-puck, bredbandspuck och mobiltvål. Begreppet USB-tvål myntades av Ted Valentin i den här Jaiku-tråden.