utube.com stämmer YouTube.com

Jag såg just att ett av de vanligaste sökorden in till sajten under de gångna veckorna har varit utube. Festligt! Jag tor knappast att folk har letat efter det amerikanska rörföretaget som äger domänen utube.com.

Anledningen är förstås att jag den 13 oktober berättade om alla de besökare som efter Googles köp av YouTube blev nyfikna, använde fel adress och istället hamnade på utube.com som alls inte visar film. Det visar sig nu att Utube redan den 1 november tröttnade på att fyra gånger ha behövt byta webbleverantör på grund av överbelastning, och anser sig ha förlorat kunder på den nertid som blev resultatet av alla flyttarna.

Nu stämmer de YouTube för olovligt användande av deras varumärke. Och fonetiskt ligger de ju så nära, att man skulle kunna tänka sig att en dommare som är lika obevandrad i populärkulturens kraft som de själva är, skulle kunna tänkas ge dem rätt. Frågan är bara om deras advokater har något att sätta upp mot Googles… Dessa börjar ju bara bli varma i kläderna ännu så länge. Det är många som är i stämningstagen dessa dagar.

Källa:

mashable.com/2006/11/01/breaking-utube-sues-youtube/

Andra som skrivit om: , ,