Växande affiliatenätverk hos Agent Interactive

Agent Interactives affiliatenätverk växer nu så det knakar. Mycket på grund av den pågående affiliate-tävlingen där förstapriset är en resa till Affiliate Summit i Las Vegas, men också på grund av att Agent Interactive har fått in många nya bra annonsörer. FujiDirekt, Bluestep, Resfeber.se, Bygg Hemma, LG, GI Viktkoll, Telge Nät, Assa Abloy, Postfoto, och Skandiamäklarna är några, och flera andra är på väg in vad det verkar. Det är väldigt roligt att se.

Högre ersättningsnivåer när allt är resultatbaserat

Den viktigaste faktorn bakom att allt fler nu ansluter sig till Agent Interactive är att ersättningsnivåerna i många fall är högre än hos konkurrenterna. Det kan de vara eftersom Agent Interactive arbetar helt resultatbaserat på alla plan – det är inte för inte som payoffen är resultatbaserad internetmarknadsföring. Det är bra för affiliate-marknadsförare som får en större del av kakan. Det är bra för annonsörerna som inte behöver betala uppstartsavgifter, månadsavgifter och punktvisa avgifter för att synas bättre i affiliatenätverket. Och det ger en väldig skjuts åt verksamheten eftersom det ligger an på Agent Interactives affiliate-managers att se till att hitta så kvalitativa affiliates som det bara går. För om det inte blir några resultat av kampanjerna så drar ju heller inte AI in några pengar.

Jag har ju länge själv jobbat som affiliate i många andra nätverk, och gör det fortfarande. Ändå känns det relativt nytt för mig att tänka så resultatbaserat som man gör på Agent Interactive. Det är fräscht, och det är främst det som är anledningen till att det blir så många postningar om mitt nya jobb på bloggen. Ni får förlåta mig. Varav hjärtat är fullt ni vet…

Själv har jag i veckan hållit min första workshop med den första av kunderna som vill arbeta resultatbaserat med sökmotoroptimering. Det har fått mig att komma till allt fler insikter i ämnet. Resultat i form av avslut på sajten ställer fantastiska krav på jobbet kring sökmotoroptimeringen, och jag har fått leta upp mina anteckningar från för ett år sedan när jag höll på som bäst med att undersöka möjligheterna att anpassa landningssidor efter vilken referent en besökare kom från. När jag tittar i statistiken som AdTrax levererar ser jag tydligt att vilka typer av sökfraser som konverterar bäst, och det framgår med all önksvärd tydlighet att det finns en stor skillnad mellan besökare som kommer via AdWords och de som kommer via de organiska sökresultaten. Detta kommer jag i framtiden att skriva mycket mer om. Både här och på bloggen hos Agent Interactive, så fort jag hinner sätta upp den.