Via.nu – syndikerat kvalitetsmaterial

I vintras köpte jag domänen Via.nu utan att riktigt veta vad jag skulle göra med den. Det som tilltalade mig med domännamnet var att bloggare traditionellt har angivit den ursprungliga källan till en nyhet eller bloggpost som via [källans namn] med en länk. Sedan har det inte blivit mycket mer förrän härom dagen.

Jag håller nu på och experimenterar med att syndikera olika typer av material på sajten. Dels feedar från lite olika bloggar (inte bara mina), dels feeds från några olika Google Reader-användares delade objekt lite annat smått och gott. Det blir faktiskt riktigt bra!

Sajten använder WordPress-temat Thesis och pluginnet FeedWordPress och det är i stort sett allt i nuläget. Nytt material kommer in en eller ett par gånger i timmen och det är bara riktigt bra saker!

Experimenterandet med denna typ av mashup-sajt känns otroligt häftigt. Jag får huvudet fullt av idéer över vad man skulle kunna göra på andra sajter. Det är, återigen, den där känslan av lycka som så ofta infinner sig när man pröver nya saker på webben.

Vill du dela med dig av din Google Reader-feed på Via.nu? Hör bara av dig till mig via någon av de vanliga kanalerna.