Vill du se fler sökförslag? Så här gör du

Googles sökförslag, Google Suggest, som visas när man börjar skriva en sökfras i Googles sökfält upphör aldrig att fascinera och förvåna. De avslöjar så mycket om hur vi söker och vad som intresserar oss. Men sedan Google introducerade Google Instant, som gör att sökresultatet förändras medan vi skriver, så ser vi oftast bara 3 förslag. Det går dock lätt att ändra detta så att man får se upp till 10 sökförslag (förutsatt att det finns så många varianter att visa).

Börja med att söka efter någonting i Google. Det spelar ingen roll om du är inloggad eller inte eller söker i ett inkognito-fönster.

När du har sökt. Klicka på kugghjulssymbolen högst uppe till göre på sidan och välj Sökinställningar.

I fönstret som visas väljer du bort visningar av Google Instant från sökresultaten.

Klicka på Spara längst ner i fönstret. Om du är inloggad sparas inställningarna och kommer att tillämpas framöver. Om du använder ett inkognito-fönster måste du göra om inställningen varje gång du har stängt fönstret och öppnar ett nytt inkognito-fönster. (Och ja, sökförslagen skiljer sig om du är inloggad eller inte.)

Nästa gång du söker visas upp till tio sökförslag istället för bara tre vilket gör att du kan fånga olika söktrender lite bättre, och innan någon annan fångar dem.

Personligen, har jag alltid varit mer förtjust i Google Suggest än i Google Instant. Jag utgår ofta ifrån sökförslagen när jag ska undersöka ett sökområde som jag ännu inte är bekant med. Men jag är rätt övertygad om att skvallerskribenter av alla slag fullkomligt älskar denna funktion.

Eller vad tror ni?