Vinguiden öppnar vinbutik för beställningssortimentet

Igår öppnade Vinguiden.com sin vinbutik. En butik där man beställer, men inte betalar för varorna. Det gör man på Systembolaget.

Tanken är att underlätta för de kunder som är intresserade av viner som enbart finns i systembolagets beställningssortiment. Från Vinguiden.com:s vinbutik kan man beställa dessa viner på ett enklare sätt, hemmifrån eller från jobbet och slipper göra ett extra besök på systembolaget när man vill beställa ett vin.

(Jag vet. Vi stockholmare, och andra som har nära till ett stort urval systembolagsbutiker tycker kanske inte att det är så himla besvärligt att kvista förbi systembolaget, men det finns många områden i Sverige där bolaget ligger en resa bort.)

Beställningen till vinbutiken vidarebefordras sedan snyggt och prydligt från Vinguiden.com till den systembolagsbutik som ligger bäst till. Hur dessa sedan behandlar beställningen skiljer sig en smula i olika landsändor. Många butiker beställer vinerna omgående och hör sedan av sig med ett SMS när de har kommit in. Det brukar inte ta mer än ett par dagar.

Att beställa vin från Systembolaget är ingenting nytt på Vinguiden.com, som har ägnat sig åt denna typ av beställningar sedan årsskiftet, men det här är första gången som man har byggt ihop en hel vinbutik kring vinerna i beställningssortimentet.

Så här i de första skälvande timmarna saknas många viner, men Magnus Bergqvist på Vinguiden.com tror att fler importörer kommer att höra av sig om att även lägga in sina viner i butikens urval.

Det ska bli spännande att följa utvecklingen.